Сьогодні у Вінниці відбулася акція «Футбол за життя без наркотиків». На стадіоні Центрального парку культури та відпочинку ім. М. Горького грали у футбол більше 70 чоловіків, які перемогли нарко- та алкозалежність і хочуть показати іншим, що це можливо.

30 червня, до Дня молоді та Міжнародного дня боротьби із зловживанням наркотичних речовин та їх незаконним обігом, у Вінниці пройшла молодіжна соціальна акція «Футбол за життя без наркотиків». Мета цієї акції – пропаганда серед молоді міста стилю життя, вільного від наркотиків. У ній взяли участь колишні залежні від наркотичних речовин, або молоді люди, що прийняли рішення стати на шлях позбавлення від залежності.

«Акцію «Футбол проти наркотиків» ми проводимо вже не вперше. У цьому році в ній беруть участь 10 футбольних команд колишніх залежних та молоді, що проходить реабілітацію у кризових центрах. Вони грають у міні-футбол, у кожній з команд по сім учасників, ще є запасні гравці. В основному це молодь, переважно 18-25 років, але є й старші. Наприкінці акції ми визначимо переможців, які отримають кубки та медалі. Всі учасники матимуть солодкі подарунки», - каже заступник директора Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Євгеній Косарєв.

​Більше 70 людей взяло участь у акції «Футбол за життя без наркотиків»

Серед учасників була й команда від ГО «Полум’я надії». «У нашій футбольній команді люди, які потрапили у складні життєві обставини, в залежність, але зараз вони вільні від цього і ведуть здоровий спосіб життя. Своїм прикладом вони показують, що з таких обставин є вихід, не потрібно здаватися, треба продовжувати життя», – каже голова громадської організації «Полум’я надії» Анатолій Загляда.

У команді ГО «Полум’я надії» грає Вячеслав. «Я був залежний від алкоголю вісім років, також вживав наркотики. Зараз вже сім місяців я тверезий і з упевненістю можу сказати, що ці місяці – це найкращий час за останні роки мого життя. Я дуже задоволений тим, що повністю змінив своє життя і раджу зробити це всім залежним, адже це реально», – зазначив Вячеслав.

​Більше 70 людей взяло участь у акції «Футбол за життя без наркотиків»

Акцію провели Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Полум’я надії» за підтримки благодійного фонду «Асет», комітет з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради. Спонсорська підтримка акції – благодійна організація «АСЕТ», Обласна федерація футболу.



Переглядів: 3377
Поширень: 0