Україна вперше приймала змагання такого рівня. Чемпіонат проходив у Миколаєві. Його учасницями стало близько 150 спортсменок. Саша Сидоренко у змаганнях була єдиною представницею від Вінницької області. Вона провела три поєдинки, перемігши представниць Німеччини та Чехії і поступившись спортсменці з Туреччини. Результат - бронзова медаль чемпіонату Європи.

Олександра Сидоренко стала бронзовою призеркою 7-го чемпіонату Європи з боксу серед жінок

Олександра Сидоренко – випускниця Вінницького державного педагогічного університету (факультет фізичного виховання). Р22-річна вінничанка Олександра Сидоренко - бронзова призерка 7-го чемпіонату Європи з боксу серед жінокозпочинала свою спортивну кар’єру з карате і кікбоксингу. 1,5 роки тренується під керівництвом Заслуженого тренера України Леоніда Лоївського.

2 жовтня у кафе-клубі «Спорт-тайм» представники комітету з питань фізичної культури і спорту Вінницької міської ради та Вінницької обласної федерації боксу влаштували свято на честь Саші Сидоренко. Олександра та її тренер Леонід Лоївський отримали подяки та пам’ятні медалі від голови міського спорткомітету Сергія Краєвського, грошові винагороди від Федерації боксу, подарунки від спонсорів – ювелірних підприємств «Діадема», «Діамант», «Злата», фірм «Ватекс», «Нестагробуд».

Від імені Вінницької єпархії ієрей Олексій Юрчик подарував спортсменці Почаївську ікону Божої матері. А Обласне відділення Національного олімпійського комітету визнало Олександру найкращою спортсменкою вересня 2009 року. Але найприємнішим сюрпризом для Саші Сидоренко та Леоніда Лоївського стала новина про призначення іменних стипендій Вінницького міського голови Володимира Гройсмана за вагомі досягнення спорті.


Переглядів: 5186
Поширень: 0