22 липня у Вінницю приїдуть велосипедисти, які беруть участь у проекті «Бачу! Можу! Допоможу!». Завдяки цьому заходу слабозрячі зможуть проїхатися на велосипедах-тандемах, де попереду будуть їхні супроводжуючі. Це всеукраїнська акція, учасники якої, зрячі та незрячі велосипедисти, подолають понад дві тисячі кілометрів.

З початку липня стартував перший Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!». Велосипедисти з вадами зору вже проїхалися вулицями Львову, Тернополя, Рівного, Житомира, Києва, Канева, Черкас. Вони заїжджають не лише у великі міста, а й містечка та села. А у середу учасники велопробігу проїдуть Вінницею.

«Завдяки цій акції люди зрозуміють, що люди з вадами зору такі самі як всі інші, що вони можуть долучатися до активного відпочинку та занять спортом. Крім того, велопробіг приверне увагу громадськості до проблем слабо зрячих. До Вінниці учасники акції приїдуть 22 липня. Вони проїдуться Немирівським шосе та центром міста», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський.

Велопробіг триватиме до 5 серпня. За цей місяць велосипедисти подолають понад дві тисячі кілометрів.

Організатори велопробігу – Львівська молодіжна громадська організація «Інститут українських студій» та громадська організація «Академія прав людини імені Святого Івана Боско».



Переглядів: 2992
Поширень: 0