На минулому тижні відбулось 5 всеукраїнських змагань, в яких взяли участь вінницькі спортсмени.

Так, 26 грудня в м. Одеса пройшов черговий тур чемпіонату України з баскетболу серед жіночих команд вищої ліги. Команда «Інтерхім-СДЮСШОР» ім. Літвака приймала «Вінницькі Блискавки». Зустріч завершилась перемогою вінничанок з рахунком 61:68.

22-27 грудня на базі «Тисовець», що у Львівській області, відбувся відкритий Кубок України з лижних гонок. Спортсмен з м. Бар Олег Йолтуховський в змаганнях класичним стилем виборов срібну медаль.

Команда Вінницької області також брала участь 22-27.12 р. в чемпіонаті України з боксу серед молоді, який проходив у Харкові.

Там же 27 грудня завершився відкритий чемпіонат Харківщини з сумо. Переможцями змагань у своїх вагових категоріях стали вінницькі спортсмени Світлана Тросюк, Святослав Семикрас та Важа Даіаурі.

Нещодавно в місті Кролевець Сумської області на зимовому чемпіонаті України зі спортивного орієнтування збірна Вінницької області виборола 14 медалей різного ґатунку. Серед переможців і призерів: Сергій Нагорнюк ( 2 золоті); Володимир Бездітний (1 золота), Володимир Затоковенко (1 золота); Катерина Дзема (2 срібні); Анастасія Басюк (1 срібна + 1 бронзова); Олена Мироненко (1 бронза).

Мали успіх вінницькі спортсмени і в міжнародних змаганнях. Український гросмейстер, вінничанин Сергій Федорчук став переможцем XII міжнародного шахового турніру у Вандьоврі (Франція). Федорчук набрав 7,5 балів з 9 можливих. На півбала відстали від переможця Володимир Хаміцевич з Молдови і китаєць Лей Тінцзе. Всього у турнірі грали 100 шахістів з 20 країн.

Нещодавно у місті Мінськ відбувся міжнародний турнір з тхеквондо ВТФ( 8 країн). Вихованка Літинської ДЮСШ Олена Григор'єва посіла 2 місце (тренер Сергій Кіпоренко).



Переглядів: 2438
Поширень: 0