За останні роки інваспорт отримав новий поштовх у своєму розвитку. А успіхам вінничан можуть позаздрити інші регіони. За результатами Параолімпійських ігор, які відбулись у Пекіні в 2008 році, спортсмени України вибороли 74 медалі (з них - 24 золоті, 18 срібних, 32 бронзові), посівши у загальнокомандному заліку четверту позицію. Тоді як Олімпійська збірна України у складі 254 спортсменів зайняла 11 місце, виборовши 7 золотих, 6 срібних і 15 бронзових медалей.

Вінницькі спортсмени-інваліди стають Чемпіонами України та кандидатами в майстри спорту з таких видів спорту як легка атлетика, кульова стрільба, пауерліфтинг, шахи та шашки, плавання, дзюдо тощо.

Заступники міського голови Андрій Рева та Анатолій Ворона спільно із головою комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергієм Краєвським привітали вінницьких спортсменів-інвалідів та їх тренерів, побажали їм подальших спортивних здобутків, міцного здоров\'я та любові до життя.

Довідка:

Появу видів спорту, в яких можуть брати участь люди з обмеженими фізичними можливостями, пов\'язують з ім\'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана. Під час II-ї світової війни на базі шпиталю в англійському місті Ейлсбері він заснував Центр лікування спинальних травм. Переборюючи споконвічні стереотипи стосовно людей з фізичними обмеженнями, Людвіг Гутман стверджував: "Важливо не те, що загублено, важливо те, що залишилося". Відповідно до цієї концепції він долучив спорт у процес реабілітації людей із травмами.

У 1960 році в Римі, через кілька тижнів після завершення XYII Олімпійських Ігор, були проведені перші міжнародні змагання інвалідів. У них брали участь 400 спортсменів з 23 країн. Фізично здорових атлетів на спортивних олімпійських аренах замінили люди мужнього характеру. Ігри пізніше одержали назву "Параолімпійські".


Переглядів: 2950
Поширень: 0