Вінницькі акробати беруть участь у Чемпіонаті Світу з акробатики, що проходить у місті Путянь (Китай). Змагання проходять з 23 по 29 березня. Збірну України представляє 30 спортсменів, 7 юніорських та 3 дорослих склади.

«Команда у хорошій формі, сподіваємося, юніори виборють призові місця. Із семи складів – три із Вінниці», - каже заслужений тренер України Леонід Голяк.

Леонід Голяк

Саме на вінницьких спортсменів неабиякі надії  покладає тренерський склад.

«Ми сподіваємося потрапити у фінал. І хоча наша трійка не так довго виступає, та все ж ми вже встигли побувати на чемпіонаті Європи і показали там гарний результат», - запевняє чемпіонка України Діана Зайченко.

Діана Зайченко

Варто зазначити, що поїздка до Китаю виявилась досить дороговартісною для команди. Тому довелося шукати не лише спонсорів, а й економити на транспорті. Та навіть попри це не всі спортсмени змогли поїхати на чемпіонат.

«Якщо летіти з Києва, то квиток обійдеться у 24 тисячі гривень, тому ми прийняли рішення їхати через Москву потягом, а потім літаком, так дешевше наполовину. Таким чином наша команда зекономила по 10 тисяч гривень на кожному спортсмені», - говорить Леонід Голяк.

Вінницькі акробати представляють Україну на Чемпіонаті Світу в Китаї

Чемпіонат Світу у Китаї надзвичайно важливий, адже дає путівку на Всесвітні ігри, які пройдуть 2017-го року в польському Вроцлаві.

«Якщо наші спортсмени потраплять до фіналу, то вони отримають ліцензії на участь у Всесвітніх іграх. Готується три склади – чоловіча пара четвірка і змішана пара. Підготовка якісна, завдячуємо міністерству та головному тренеру», - коментує суддя міжнародної категорії Костянтин Кукурудзко.



Переглядів: 3890
Поширень: 0