У Вінниці на базі шахово-шашкової школи відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 14 років. Чемпіонат пройшов з трьох видів програм: класична гра, швидкі шахи та блискавична гра.

Родзинкою було те, що вперше за чемпіонатом України серед юнаків та дівчат за роки Незалежної України любителі шахів могли слідкувати за прямою трансляцією партій на  сайті або на сторінці фейсбуку ДЮК і вболівати за своїх. Вінниця ввійшла в історію, як першопрохідець в цьому напрямку, адже більшість провідних світових юнацьких чемпіонатів проводиться з он-лайн трансляцією.

Вінничанин Віктор Матвіїшен переміг у чемпіонаті України з шахів серед юнаків

Серед юнаків рейтинг – фаворитами були багаторазові переможці та призери чемпіонатів України та Європи - киянин Кірілл Шевченко та вінничанин Віктор Матвіїшен. Вони і розіграли пальму першості між собою. В підсумку конкуренти набрали однакову кількість очок, але додаткові показники на радість місцевим вболівальникам виявились кращими в вінничанина! Третім став, показавши також сильну і змістовну гру Валентин Байдецький (Чорноморськ, Одеська обл.).

Серед дівчат не було рівних харків’янці Марії Бердник, яка набрала майже максимум очок. А от вінничанка Надія Шпанко виборола почесне друге місце! Третьою стала Каміла Грищенко (Краматорськ, Донецька обл.).



Переглядів: 2863
Поширень: 0