Високорейтинговий турнір зі швидких шахів, присвячений пам’яті Анатолія Ольховського, відбувся 23 квітня у Вінниці в МДЮСШ № 6.

Завдяки солідному призовому фонду, він виявився досить представницьким. На старт вийшли 116 шахістів з 20 областей України. В тому числі чотири гросмейстери і близько 20 майстрів.

Змагання виграв міжнародний майстер з Києва Анатолій Поливанов, який здобув 10 очок з 13 можливих. На другому місці - майстер Олексій Соловчук з Полтави – 9,5 очок. Стільки ж набрав міжнародний гросмейстер Володимир Сергєєв з Києва (3-е місце).

 шаховий чемпіонат присвячений пам'яті Анатолія Ольховського

З вінницьких шахістів варто відзначити трійку кращих. Міжнародний майстер Микола Боднар посів 7-е місце, майстер ФІДЕ Вадим Трегубов і майстер ФІДЕ Віктор Матвіїшен – відповідно, 9-е та 12-е місця.

Кращою серед жінок виявилася міжнародний гросмейстер, екс - чемпіонка України Ольга Бабій з Тернополя, яка здобула 8,5 очок і посіла 19-е місце.

Шаховий чемпіонат присвячений пам'яті Анатолія Ольховського

Ці змагання – найрейтинговіші по складу учасників за всю шахову історію Вінниці, - повідомив директор ДЮСШ № 6 Микола Боднар. – Саме через це така щільність підсумкових результатів. Ось, наприклад, 7-е місце від 19-го віддаляють лише пів-очка! Це свідчить і про високий рівень майстерності шахістів, і про популярність меморіалу Ольховського у Вінниці. Дякую комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради за організацію даного турніру.



Переглядів: 2976
Поширень: 0