4 травня 2016 року у Вінниці на стадіоні ЦПКіВ ім. Горького відбулася традиційна загальноміська легкоатлетична естафета, присвячена 71-й річниці перемоги над фашизмом у Європі. Організатор – комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради. Естафета проходить у Вінниці з 1947 року.

Учасниками естафети виступили близько 70-ти команд – представники загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів, вузів 1-4 рівнів акредитації. В урочистому параді-відкритті взяли участь ветерани війни і праці, серед яких – відома вінничанка Ольга Твердохлєбова; воїни АТО, керівництво міста.

Мета естафети: вшанувати пам'ять полеглих у роки війни, залучити дітей і молодь до занять фізичною культурою і спортом, популяризація легкої атлетики, пропаганда здорового способу життя.

У естафеті брали участь збірні команди навчальних закладів – 8 осіб (4 юнаки і 4 дівчини). Кожна команда долає дистанцію у 1600 м (поділена на 8 етапів по 200 метрів). По завершенні забігів визначилися призери і переможці у 4-х групах: серед шкіл, серед професійно-технічних навчальних закладів, серед вузів 1-2 рівня акредитації (далі - р.а.), серед вузів 3-4 р.а. Загалом розіграно 12 комплектів нагород (кубки, медалі, грамоти і футболки).

Сьогодні у парку відбулась легкоатлетична естафета, присвячена Дню Перемоги

Місця розподілилися наступним чином:

серед шкіл:

  1. - школа № 27,
  2. - школа № 13,
  3. - школа-ліцей № 7;

серед професійно-технічних навчальних закладів:

  1. - вище професійне училище сфери послуг,
  2. - ВПУ № 7,
  3. - ВПУ № 4;

серед вузів 1-2 р.а:

  1. - гуманітарно-педагогічний коледж,
  2. - медичний коледж,
  3. - технічний коледж;

серед вузів 3-4 р.а.:

  1. - інститут фізичного виховання і спорту ВДПУ ім.Коцюбинського,
  2. - ВНТУ,
  3. - ВДПУ ім. Коцюбинського (міжфак).



Переглядів: 3539
Поширень: 0