13-15 травня 2016 року у курортному місті Хмільник Вінницької області у спортивному комплексі ДЮСШ проходив турнір серед ветеранів гандболу. У змаганнях брали участь 5 команд: м.Хмільник/Хмільницький р-н (Вінницька область), м.Київ «Легіон ХХІ», м.Кривий Ріг, м.Суми, м.Вінниця.

Команди були розподілені відповідно до кубкової системи чвертьфіналів, півфіналів та фіналу.

У ¼ м.Київ «Легіон ХХІ» переміг м.Хмільник – 2:0 (7:1; 6:4), а Вінниця виграла у Кривого Рогу - 2:0 (5:4; 5:4).

У півфінальній грі кияни по булітах переграли вінничан – 2:1 (2:3;6:4, буліти – 2:1), і вийшли у фінал з сумчанами. У наступній грі Кривий Ріг здобув право грати за третє місце, обігравши команду Хмільника – 2:0 (5:4;8:2).

У матчі за бронзу зустрічались команди Вінниці та Кривого Рогу. Вінничани стали бронзовими призерами змагань, вигравши з рахунком 2:1(6:3;4:5, буліти – 2:0). Кривий Ріг зайняв четверте місце, Хмільник – п’яте.

Апогеєм турніру стала фінальна зустріч між Сумами та Києвом. Перший тайм виграли кияни – 7:4, другий – сумчани – 6:5. У булітах більш спритною була команда Сум – 2:1, яка і стала чемпіоном турніру, завоювавши золоті медалі, срібло – у м.Київ «Легіон ХХІ».

Для популяризації гандболу, видовищності, дотримання правил «фейр-плей» на цих змаганнях були застосовані деякі правила пляжного гандболу. Серед них такі: за кожен виграний тайм зараховувалось 1 очко, другий тайм починався з рахунку 0:0, у випадку рахунку 1:1 по таймах пробивались буліти. Також усі гравці, що були у заявці на матч, зобов’язані взяти участь у грі не менше 1 хвилини. У кожній команді повинні бути ветерани +45, +50, +55 мінімум по одному у кожній категорії, які повинні відіграти не менше 3 стартових хвилин кожного тайму, інакше команда грає у меншості відповідно до доповнення до Регламенту турніру.

Вінничани отримали "бронзу" на міжрегіональному турнірі ветеранів гандболу

Всього за три дні зіграно 24 матчі, які визначили чемпіона та призерів змагань.

Оргкомітет відмітив та нагородив пам’ятними подарунками кращих гравців у кожній команді: Владика Олександр (Хмільник), Мітченко Юрій (Кривий Ріг), Семенюк Ігор (Вінниця), Бірюлін Сергій (Суми), Твердохліб Ігор (Київ).

Кращих гравців по амплуа: воротар – Маціборук Сергій (Київ-Волочиськ), крайній гравець – Волченко Олексій (Кривий Ріг), розігруючий – Кравченко Валерій (Київ «Легіон ХХІ»), кращий бомбардир – Білоус Сергій (Суми).

Приз за відданість гандболу отримав Журавель Михайло (Вінниця), за організаційну допомогу – Чудаков Анатолій (Вінниця), кращий дитячий тренер Поділля – Добропольський Сергій (Київ-Волочиськ).

Нагороду від сина Марченка Миколи Никифоровича Андрія в номінації «Кращий тренер-організатор» отримав Просолупов Віктор (Кривий Ріг).

Вінничани отримали "бронзу" на міжрегіональному турнірі ветеранів гандболу

Голова Федерації гандболу Вінницької області Павлюк Олександр подякував оргкомітету, глядачам, учасникам змагань за чудово проведений турнір та вручив приз від фірми «Hummel» у номінації «За волю до перемоги» гравцю команди Вінниці Морозу Руслану.

У заключному слові мер Хмільника Редчик Сергій вручив приз найбільш досвідченому та найстаршому гравцеві турніру Чорному Юрію (Вінниця) та поздоровив гравців і тренерів із закінченням змагань, побажавши спортивного довголіття ветеранам спорту та запевнив, що наступного року буде радий бачити гандболістів у курортному місті Хмільник.



Переглядів: 2371
Поширень: 0