Про це повідомляє НОК України у Вінницькій області.

Так, у перший день змaгaнь, 6 серпня, нa боксерському рингу виступить тa почне бій з конкурентaми в першому блоці Денис Солоненко. Інший вінницький боксер Микола Буценко відкриє групу боїв 10 серпня. У бaйдaрці-четвірці Світлaнa Aхaдовa буде змaгaтися 19 серпня, а легкоaтлетка Олена Яновська розпочне свій виступ 16 серпня.

В урочистій церемонії проводів спортсменів , які вже незабаром боротимуться за олімпійські медалі, взяли участь заступник голови відділення НОК України Вінницької області Олександр Олійник і почесний член НОК України Федір Новік.

«На Олімпійських іграх складно щось прогнозувати. Але ми сподіваємось на медалі. Особлива надія – на паралімпійця Олексія Денисюка, який спроможний поборотися за «золото», –запевнив голова відділення НОК України Вінницької області Павло Хникін.

Шестеро вінничан відстоюватимуть спортивну честь України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро

Ігри в Ріо – перші Олімпійські ігри, які відбудуться у Південній Америці. Вони триватимуть 5 по 21 серпня 2016 року, а Паралімпійські ігри з 7 по 18 вересня 2016 року.

Україна буде представлена 206 спортсменами. Серед них будуть шестеро вінничан:

Денис Солоненко – боксер Національної збірної України у вазі до 81 кг, боксер клубу «Українські отамани», призер світового ліцензійного турніру у Венесуелі та учасник Олімпійських ігор-2016.

Шестеро вінничан відстоюватимуть спортивну честь України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро

Микола Буценко – лідер Національної збірної у вазі до 56 кг, володар ліцензії на Олімпійські ігри 2016, переможець цьогорічного світового ліцензійного турніру у Баку, талановитий боксер, який зовсім нещодавно став батьком.

Олена Яновська – ключовим моментом для отримання олімпійської ліцензії у бігу на 100 метрів з бар’єрами став виступ на “Меморіалі Гусмана Косанова” в Алмати, де Олена перемогла з особистим рекордом 13,00 с., а це – олімпійський норматив для Ігор-2016.

Олена Колесниченко – бронзовий призер І літніх юнацьких Олімпійських ігор з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Срібний призер чемпіонату України 2015 року серед молоді. На змаганнях представляє Рівненську і Вінницьку області. Олімпійський норматив Олена Колесниченко виконала на чемпіонаті України, де виборола срібну нагороду. Вона виступатиме в Ріо-де-Жанейро на дистанції 400 метрів з бар’єрами.

Світлана Ахадова – в травні у складі байдарки-четвірки здобула дві золоті медалі на ліцензійних етапах Кубку світу. Світлана Ахадова в Ріо змагатиметься на дистанції 500 метрів.

Паралімпієць Олексій Денисюк – чудово виступив на Кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату, який розігрувався в Бангкоку (Таїланд). Він став абсолютним чемпіоном змагань в стрільбі з пістолета, здобувши в різних вправах 3 золоті нагороди.



Переглядів: 4521
Поширень: 0