​З 18 по 22 січня у Вінниці відбувся відкритий чемпіонат міста з шахів серед чоловіків та жінок. Змагання пройшли за підтримки міського спорткомітету (голова – Сергій Краєвський) та федерації шахів Вінниці (президент – Микола Боднар). У змаганні взяли участь більше 50-ти кваліфікованих найсильніших шахістів Вінниці, районів та міст нашої області.

З самого початку змагання суперечка за лідерство велась між директором Вінницької шахової школи, президентом Федерації шахів Вінниці, майстром спорту міжнародного класу Миколою Боднаром і вихованцем школи, майстром спорту і водночас вихованцем М.Боднара 15-ти річним Віктором Матвіїшеним.

Обоє виграли по вісім партій і по дві завершили внічию, але додаткові показники виявилися кращими в старшого. Микола Боднар – чемпіон Вінниці. Третє і четверте місця посіли теж вихованці шахової школи Владислав Лукіянчук і Дмитро Щербина.

У чемпіонаті міста з шахів перемогу здобули Микола Боднар та Аліна Журавель

Серед жінок боротьба була не менш напруженою ніж в чоловіків. Але все ж таки заслужену перемогу здобула Аліна Журавель – 6 очок з 10 можливих – доволі пристойний результат. Другою стала 13-річна Каріна Степанюк – учениця вінницької шахової школи. А третє місце – 75-річна Анна Слюсаревська.

У категорії кращі ветерани першість взяли: 1 місце – Павло Жмуцький, 2-е Євгеній Большунов, 3-е Володимир Шпіркін. Серед молоді до 12 років: 1 місце – Максим біленький, 2 – Юрій Штомпель, 3 – Олександр Жуковський.

У чемпіонаті міста з шахів перемогу здобули Микола Боднар та Аліна Журавель

Вже стало гарною традицією, що переможців і призерів вінницьких змагань нагороджують «профі». Ось і на цей раз призерів вітав перший міжнародний гросмейстер на Вінниччині, випускник вінницької шахової школи, багаторазовий чемпіон України серед однолітків в різних вікових категоріях від 10 до 20 років, чемпіон Європи серед юнаків до 14 років, бронзовий призер чемпіонату України серед чоловіків, член чоловічої збірної команди України – 35-ти річний Сергій Федорчук.

У чемпіонаті міста з шахів перемогу здобули Микола Боднар та Аліна Журавель

Турнір пройшов в запеклій і безкомпромісній боротьбі і став генеральною репетицією перед найважливішим змаганням року серед шахістів Вінниччини – чемпіонатом області, який пройде з 9 по 12 лютого 2017 року.



Переглядів: 2559
Поширень: 0