Вдруге цієї зими відбувся дрифт-батл на аеродромі м. Калинівка. 11-12 лютого учасники національної серії змагань Artmotion Winter Drift Vinnytsia GP 2017 показали по-максимуму можливостей зимового дрифтінгу. 34 гонщика прибули з різних куточків України: Одеси, Києва, Львова, Краматорська та Білої Церкви. Традиційно в списку красувалися імена вінничан - Руслана Шевчука, Романа Пшеця і Олександра Паньковецкого. Також поповнив ряди місцевих пілотів новачок Олексій Барчук.

У суботу після тренувань відбувся кваліфікаційний відбір, де перші два місця зайняли призери першого етапу - Максим Міллер і Олексій Головня. Усього на два очки від відстав Олексій Виговський з львівської команди. У десятку найкращих пілотів ввійшли Сергій Сак, Олександр Гринчук і завзятий Дмитро Жайворонюк, що вже зумів стати фаворитом зимового сезону.

Після кваліфікації пілоти отримали можливість вдосталь накататись, оскільки цього разу погода не підвела. Льодяний трек став повноправним союзником команди VFDD: покриття на трасі затверділо як камінь, що забезпечило відмінне зчеплення шин з дорогою та дозволяло пілотам розвивати значну швидкість. Траса, погода та атмосфера надихали настільки, що позапланові тренування затягнулися до темряви.

Розганялися до максимальних швидкостей та їздили на межі зіткнення: за Вінницею відбувся другий дрифт-батл

Ранок неділі розпочався з видовищних тренувань ДРІФТ-МІКС. Одночасно 8 машин на трасі розганялися до максимальних швидкостей та дріфтували на межі зіткнення. Незабутнє враження залишив дріфт-мікс у виконанні топ-пілотів: чітко, близько та згідно правил.

Парні фінальні заїзди топ-32 подарували пілотам і глядачам багато нових емоцій. Завданням суддів було визначити найкращих пілотів, які зуміють максимально близько один до одного їхати. Цього разу навіть новачки доклали максимум зусиль, щоб виконати поставлене завдання.

Розганялися до максимальних швидкостей та їздили на межі зіткнення: за Вінницею відбувся другий дрифт-батл

До ТОП-16 всі учасники настільки здружилися з зимовою трасою, що демонстрували близькі заїзди один за одним, постійно збільшуючи швидкість. Фанати дріфтингу назавжди запам'ятають постановку Максима Міллера, завдяки якій він розвинув хорошу швидкість і ледь не в’їхав в свого суперника. Впродовж другого етапу Artmotion Winter Drift Vinnytsia GP 2017 було багато зіткнень, вилетів і хвилювань.

І призові місця знову зайняли спорстмени зі стажем:

1е місце - Олексій Головня (Київ)
2е місце - Дмитро Іллюк (Одеса)
3е місце - Сергій Сак (Мінськ, Білорусь).

Розганялися до максимальних швидкостей та їздили на межі зіткнення: за Вінницею відбувся другий дрифт-батл

Гонка вийшла видовищною, яскравою і по-справжньому зимовою. Другий етап Artmotion Winter Drift Vinnytsia GP 2017 став, мабуть, найбільш яскравим і незабутнім за недовгу історію зимової серії. Команда VFDD подякувала спонсорам, які допомагають зігрівати глядачів, організаторів, пілотів та представників ЗМІ в ці насичені зимові дні.

Розганялися до максимальних швидкостей та їздили на межі зіткнення: за Вінницею відбувся другий дрифт-батл

Нагадаємо, що третій фінальний етап національної серії змагань з зимового дріфтингу відбудеться вже 25-26 лютого! Більше інформації на сайті



Переглядів: 2720
Поширень: 0