29 березня відбулось відкриття Обласного відкритого міні-футбольного турніру «Кубок Єдності – 2017». У відкритті турніру взяли участь ректор Донецького Національного Університету ім. Стуса Роман Гринюк, перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, перший віце-президента Асоціації аматорського футболу України  Олександр Каденко.

“Кубок Єдності» проводиться у Вінниці втретє, цього річ присвячений 80-річчю Донецького національного університету ім. Василя Стуса. Турнір є своєрідним наступником традиційного «Кубку майбутніх дипломатів», започаткованого в 2008 році за пропозицією студентів Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Г. Шевченка. В травні 2014 року в Донецьку мав відбутися VII турнір «Кубку майбутніх дипломатів», який було скасовано через захоплення влади в місті проросійськими терористами. І після переїзду навчального закладу до Вінниці, «кубок Єдності» проводиться у нашому місті.

У Всеукраїнський день футболу у Вінниці стартував «Кубок Єдності – 2017»

До участі в цьогорічному Кубку прибули команди з Вінниці (Донецький національний університет імені Василя Стуса, Вінницький національний технічний університет, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського), Києва (Інститут міжнародних відносин КНУ імені Т.Г. Шевченка), Львова (Львівський національний університет імені Івана Франка) та Маріуполя (Маріупольський державний університет).

У Всеукраїнський день футболу у Вінниці стартував «Кубок Єдності – 2017»

Перший азспниук голови Вінницької ОДА Андрій Гижко зауважив,що символічним є той факт, що турнір проводиться втретє і третій рік поспіль Вінниця визнається найкомфортнішим містом в Україні.

У Всеукраїнський день футболу у Вінниці стартував «Кубок Єдності – 2017»

- Символічно, що Кубок носить назву Єдності, адже команди представляють усі куточки України - схід і захід, центр і столицю,- сказав на відкритті Андрій Петрович. - Для мене головне, що спорт сьогодні стає ланкою, яка об’єднує усіх нас. Добре, що саме студенти Донецького університету виступають з такою ініціативою. Пам’ятаю, як в перші роки  студенти тільки приїхали у Вінниці, не знали нікого у місті, але зробили усе, щоб організувати такий Кубок.

Перший віце-президента Асоціації аматорського футболу України  Олександр Каденко нагадав присутнім,що саме сьогодні, у день відкриття «Кубку Єдності» святкують Всеукраїнський день футболу.

У Всеукраїнський день футболу у Вінниці стартував «Кубок Єдності – 2017»

«Кубок Єдності – 2017» проводиться за підтримки народного депутата України Олексія Петровича Порошенка, Федерації футболу України,   Асоціації амаоторского футболу України, Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької спортивної громадської організації  «Обласна федерація футболу», Вінницької обласної громадської організації «Вінницький прес-клуб». Мета турніру – засобами спорту сприяти встановленню дружніх стосунків, укріпленню взаємодії студентської молоді різних регіонів України в ім’я єдності і соборності нашої держави.

У Всеукраїнський день футболу у Вінниці стартував «Кубок Єдності – 2017»



Переглядів: 3514
Поширень: 0