19 травня до Вінниці приїдуть близько 150 веслувальників з семи областей України для того, щоб взяти участь у турнірі з веслування «Дракони Вінниці». З набережної біля фонтану вінничани матимуть змогу спостерігати за масштабним та феєричним шоу, де спортсмени змагатимуться на 20-тимісних каное, прикрашених головою та хвостом дракона. Офіційне відкриття заходу заплановано на 12 годину, хоча самі змагання розпочнуться ще з 10-ї і триватимуть приблизно до 18-ї години.

Змагання на драгонботах дуже давній, популярний та видовищний вид спорту. Україна, до речі, в ньому займає лідируючі позиції.

Голова Вінницької обласної федерації веслувального слалому, директор міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Максим Фільваркін зазначає, що Вінниця має дуже потужний ресурс – річку Південний Буг. «В Вінниці добре представлені веслувальні види спорту, у нас є річка і є де тренуватися, але чомусь драгонботу не було, – каже Максим Фільваркін. – Драгонбот – це такий масовий вид спорту, у якому задіюється, як правило, 20 чоловік. Дуже популярний, захоплюючий, командний і цікавий. У багатьох країнах він являється фактично національним видом спорту. Україна в цьому виді спорту займає лідируючі позиції, але саме Вінниця в ньому відставала. Тому з’явилася така ідея, і з нею ми звернулися до комітету по фізичні культурі і спорту міської ради. Нас підтримав – і міський голова Сергій Моргунов».

Отож, до Дня Європи у Вінниці буде вперше проведено турнір з веслування на човнах «Дракони Вінниці». До нашого міста приїдуть веслувальники з семи областей України. В тому числі в змаганнях братиме участь і команда з Вінниці. Формуванням вінницької команди займається наша олімпійська чемпіонка Інна Осіпенко-Радомська.

У Вінниці вперше пройде турнір з веслування на човнах «Дракон»

«Це буде дуже видовищно та гарно. Фінал буде проходити у вечері на фоні фонтану. Це буде як в Європі, люди зможуть гарно розміститися, провести час з дітьми, сім’єю, за когось повболівати, пережити приємні емоції, – каже голова Вінницької обласної федерації з веслування на човнах «Дракон», віце-чемпіон Європи з драгонботу Дмитро Гарник. - А загалом, це дуже доступний вид спорту, який не потребує якихось навиків. Природньо, що для професіоналізму потрібно тренуватися для того, щоб була можливість виїхати на міжнародні арени. Драгонбот не є на даний момент олімпійським видом спорту, входить в неолімпійську програму».

У Вінниці вперше пройде турнір з веслування на човнах «Дракон»

Відбіркові заїзди та змагання на 200 м розпочнуться вже з 10 години, а офіційне відкриття турніру відбудеться о 12-й годині. Спортивне дійство триватиме аж до вечора. ​



Переглядів: 3179
Поширень: 0