Наймолодшій відвідувачці тренувань – 58 років, найстаршій – за 80

У Вінниці при традиційних центрах соціального обслуговування влаштовують безкоштовні спортивні тренування для літніх людей. Попит – шалений. Відвідувачки кажуть, що отримують справжнє задоволення від активного відпочинку і готові дати фори молодим.

Безкоштовні фітнес-тренування для пенсіонерок організували в територіальному центрі соціального обслуговування. Закупили нехитрий спортивний інвентар. Але приміщення для спорту не прилаштоване. Тож поки заняття проводять в актовій залі. Охочих чимало – на тренування записалися одразу півсотні жінок. "Схудла, по-перше. По-друге, я після інсульту, я починала – трималася за стінку. Ми сюди летимо, як на крилах. Нам так подобається", – розповідає Світлана Тобілевич.

Наймолодшій відвідувачці тренувань – 58 років, найстаршій – за 80! Через поважний вік перед початком занять спортсменок оглядає лікар. Курс тренувань теж розробили специфічний. "Я розробила програму для пенсіонерів. Вони займаються менше, ніж молоді люди… Є для серцево-судинної системи, для м'язової системи, для нервової. Також наші тренування покращують настрій і допомагають схуднути", – розповідає тренер Інна Терпак.

"Людина для себе відкриває друге життя. Вони відкриваються, вони оздоровлюються. Вони настільки здружуються", – у свою чергу каже завідувач відділення територіального центру соціального обслуговування Вінниці Тетяна Семенюк-Сотник.

Бабусі бідкаються, що у центрі бракує чоловічої роздягальні, адже спортивні навантаження потрібні й дідусям.



Переглядів: 2142
Поширень: 0