У Кропивницькому відбувся чемпіонат України з боксу серед чоловіків до 22 років. Вінничани здобули дві нагороди. Чемпіоном у ваговій категорії до 75 кг став вихованець тренера Романа Вакалюка Олексій Токарчук. А бронзовим призером виявився представник престижної суперважкої категорії (понад 91 кг) Іван Юренко.

В командному заліку Вінницька область посіла непогане шосте місце серед 22 команд. За підсумками змагань до збірної України серед чоловіків до 22 років увійшли всі призери чемпіонату.

В тому числі Олексій Токарчук та Іван Юренко, – сказав тренер збірної України серед чоловіків до 22 років, вінничанин Сергій Глущенко.

Як повідомив Сергій Глущенко, наша збірна готуватиметься до чемпіонату Європи, який відбудеться у березні наступного року. Перший навчально-тренувальний збір відбудеться на початку грудня у Вінниці. В січні пройде ще один збір. Також представників збірної країни до 22 років направлятимуть на важливі підготовчі турніри.

Вінницькі боксери стали призерами чемпіонату України

Іван Юренко з тренерами Олександром Вацеком (ліворуч) і Федором Фрізом

Іван Юренко у Кропивницькому провів два поєдинки. Перший виграв достроково (в третьому раунді) у львів’янина Юрія Сідя. У півфіналі вінничанин боксував з В’ячеславом Гаврилюком з Хмельницької області. І поступився за очками.

Я провів непоганий півфінальний поєдинок. Бій був майже рівним, але мені чогось все ж забракло до перемоги. Необхідно більше готуватися до змагань. Це моя перша медаль на чемпіонаті України серед чоловіків до 22 років, бо я лише нещодавно перейшов до цієї категорії. Перед цим здобув бронзу на Кубку країни, – розповів Іван Юренко.

Тепер Іван прагне увійти до національної чоловічої збірної. Спортивних кумирів у нього немає.

Ані на кого з великих суперважковиків не рівняюся. Прагну боксувати у власній манері, – каже суперважковик.

19-річний Іван Юренко – кандидат у майстри спорту України, вихованець Вінницької школи вищої спортивної майстерності. Тренується під керівництвом одразу чотирьох тренерів: Віктора Січкарука, Сергія Глущенка, Олександра Вацека і Федора Фріза.

Іван Юренко

Пам’ятаю, як п’ять років ми відправляли Івана на юнацький чемпіонат України у Керч, і він став там першим. У нього є великий потенціал і чудові вольові якості. Спільно з колегами працюємо над технікою і тактикою ведення бою Івана, – каже тренер обласної ДЮСШ «Спартак» Олександр Вацек.

Ваня – обличчя і гордість вінницького боксу. Кожен з його тренерів працює над певними елементами і допомагає боксеру вдосконалюватися. Спільними зусиллями ми досягнемо успіху, – прокоментував тренер Ліги «Олімпійські резерви» Федір Фріз.



Переглядів: 2956
Поширень: 0