Микола Рудик народився  у великій родині, де він був п'ятою дитиною. Вищу освіту здобув у Київському інституті фізкультури і спорту за фахом реабілітолог. Чоловік професійний марафонець. Вперше спробував себе у цій справі під час навчання у технікумі. Неодноразово брав перші місця у забігах як в рідній країні, так і закордоном.  Має звання Майстера спорту міжнародного класу. 23 роки Микола працював військовим, відповідав за фізичну підготовку держприкордонної служби, але завжди поєднував роботу з фізкультурою

2014 року доля марафонця різко змінилася - учасник Революції Гідності. Вніч з 18 на 19 лютого виносив поранених з палаючого Будинку Профсілок. Там і отримав важке поранення. Снайперська куля влучила у око, а осколками була знівечена частина голови. Він переніс чотири операції  на головному мозку, польські хірурги ледве врятували його життя.

Нещодавно Микола Рудик разом з українськими марафонцями-ветеранами у Вашингтоні брав участь у 42-му марафоні Морської піхоти США. Команда із 10 осіб із написами "Армія України" виступила одразу у трьох дисциплінах - заїздах на 10 та 4 кілометри, а також в заїздах на ручному велосипеді. Це був перший забіг Рудика після тривалого лікування та реабілітації. 

Вінничанин Микола Рудик, поранений Герой Майдану, здолав 42 марафон Морської піхоти США

Він перший прийшов до фінішу. Дистанцію у 42 кілометри і 195 метрів здолав за три години і одну хвилину. Подробиці у відеосюжеті:

 



Переглядів: 3760
Поширень: 0