У Києві відбувся Чемпіонат України з фрі-файту (різновид змішаних єдиноборств). Збірна Вінниці розділила перше командне місце зі збірною Київщини. У їх активі однакова кількість нагород в особистому заліку – три золота, по одному сріблу і бронзі. Друге місце посіла збірна Полтавської області, третє – Івано-Франківщина.

На чемпіонаті брали участь бійцівські колективи 16 областей. Нашу область представляли шість бійців – з вінницьких клубів «Січ» і «Нокаут». Вони були відібрані за підсумками контрольних поєдинків і навчально-тренувальних зборів. Сприяла у підготовці та участі на змаганнях вінницької збірною Вінницька міська рада.

«Ми готувалися до чемпіонату України протягом майже чотирьох місяців. Планували командирувати десяток фрі файтерів. Але через травми і сімейні обставини стартували не всі лідери, – розповів тренер збірної Вінницької області з фрі-файту Ігор Дишливенко. – Деякі з наших учасників дебютували на Всеукраїнських змаганнях, але показали досить високий рівень».

В змаганнях серед чоловіків вінничани вибороли дві нагороди. Вадим Сакал став чемпіоном у ваговій категорії до 57 кг і виконав норматив майстра спорту України. А Дмитро Рогозюк виявився третім у ваговій категорії до 69 кг і виконав розряд кандидата у майстри.

Вінницька збірна з фрі-файту розділила перше командне місце зі збірною Київщини

Три вінницькі бійці підіймалися на п’єдестал серед старших юніорів (19-20 років). Всі вони були молодшими за конкурентів і можуть виступати в цій категорії ще декілька років. Сенсаційно здобув звання чемпіона України у вазі до 57 кг Владислав Мангул. Владислав Журавський став першим у вазі до 63 кг. На жаль, Ігор Куцький в фіналі категорії до 69 кг був знятий лікарями через розсічення.

«Ігор впевнено домінував на ринзі і перемагав за очками. Але під час зіткнення головами отримав розсічення. Не дуже серйозне, адже воно було не на обличчі. Наш спортсмен був готовий продовжувати поєдинок. На жаль, лікарі не дозволили», – розповів в.о. президента Вінницької обласної федерації фрі-файту Вадим Кудіяров.

В подальших планах вінницьких фрі-файтерів – участь у престижному Кубку Буковеля. Туди заявлятимуть наших призерів України.

Довідка

Фрі-файт (англ. Free-fight – «Вільний бій») – бойове мистецтво, український варіант контактних єдиноборств. Фрі-файт поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку. За рахунок широкого діапазону дозволених технічних прийомів, фрі-файт дає можливість розвивати високу динаміку поєдинків.



Переглядів: 2978
Поширень: 0