Чемпіонат Центральної України із зендокай карате-до відбудеться у Вінниці 25 листопада. Змагатимуться в спортивному комплексі Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. Офіційне зважування спортсменів – о 8:30. Відкриття чемпіонату – о 10:00.

В змаганнях візьмуть участь кращі спортсмени з Вінницької, Одеської, Київської, Івано-Франківської та Чернігівської областей України. Серед них 180 бійців з Вінниці та 60 – з Вінницької області.

Зендокай карате-до – сучасне, ефективне та реалістичне бойове мистецтво, засноване на новітній техніці ММА та традиційних принципах будо. Стиль було засновано в 1999 році японським майстром бойових мистецтв Озавою Такаші (володар 8-го дана) для відродження духу справжнього японського карате. І до 2007 року він розвивався виключно у Японії і для японців. На сьогоднішній день більше 20 країн розвивають цей стиль карате. Серед них Великобританія, Німеччина, Фінляндія, Швеція, Чехія, Таїланд, Філіппіни, Індія, Китай, Франція, Іран.

В Україні розвиток зендокай карате-до почався з 2015 року. Офіційним представником Міжнародної федерації в Україні та президентом федерації зендокай карате-до України є Ігор Юкальчук (володар 4-го Дана). За 2 роки кількість прихильників цього виду спорту невпинно збільшується. Лише на Вінниччині це понад 1200 бійців різного віку.



Переглядів: 2849
Поширень: 0