Цього року ще у двох загальноосвітніх закладах міста з’явились сучасні спортивні ядра: ЗШ №31 та школі-гімназії №30 імені Тараса Шевченка. З першого вересня учні займаються фізичною культурою на нових стадіонах. Загалом, з 2011 у Вінниці оновили спортивну інфраструктуру у 28 із 36 шкіл. Про це розповів міський голова Сергій Моргунов, зазначивши, що на наступний рік планується продовжити цю роботу ще по трьох закладах.

Спортивне ядро у школі-гімназії №30 почали будувати за кошти інвестора у 2016 році. Зробили майданчики для волейболу, баскетболу, гандболу, майданчик для стрітворкауту. В 2017-му виконали другу чергу будівництва. Провели роботи з модернізації футбольного поля, зробили штучне покриття з розміткою, футбольні ворота, 4 бігові доріжки з гумово-бітумним покриттям, трибуни на 52 посадочні місця, по периметру стадіону встановлено бруківку, футбольне поле обнесено металевою огорожею висотою 4 метри, встановлено та підключено 5 опор освітлення.

Крім того, відновили роздягальні для хлопчиків та дівчат. Утеплили стіни, відремонтували покрівлю, встановили нові вікна та двері, виконали внутрішнє оздоблення стін, стелі, підлоги, підключили освітлення, встановили електричні конвектори в роздягальнях. Також добудували приміщення для туалетної кімнати і повністю його облаштували. До роздягалень та санвузла добудували сходи та пандус.

 У 28 вінницьких школах упродовж семи років оновлено спортивну базу закладів

Якість виконаних робіт проінспектував міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради у четвер, 23 листопада.

«Процес оновлення спортивних ядер у місті був розпочатий ще у 2011 році, коли за рахунок інвестора було побудовано спортивне ядро біля шкіл №34 та №35. Фактично, саме тоді за ініціативи Володимири Гройсмана розпочався процес оновлення всіх спортивних складових наших шкіл. Важливим було питання, щоб не тільки діти, які навчаються в цих школах, могли тут займатися, а й жителі будинків, які знаходяться поряд. Наступні школи були №18 та №25, згодом 10-та і №30 – усі за рахунок інвесторів. У 27-й школі облаштували майданчик за кошти міського бюджету. На наступний рік ми виготовляємо проектно-кошторисну документацію для трьох шкіл – це №20, №6 і №15. Проте будемо бачити можливості міського бюджету і будемо шукати інвесторів. Фактично вже у 28 із 36 шкіл в тій чи іншій мірі відбулись зміни із оновлення спортивних баз закладів. Молодь повинна займатися фізкультурою і спортом, ми маємо поляризувати спорт. Тренажери, які встановлені на майданчиках, мають сертифікати якості європейського зразка, і вони є безпечними для дітей і дорослих. Цю практику ми продовжуватимемо далі», - каже Сергій Моргунов.

 У 28 вінницьких школах упродовж семи років оновлено спортивну базу закладів

У школі-гімназії №30 спортивний майданчик закривають після проведення шкільних уроків. Але бажаючі позайматися спортом на новенькому стадіоні можуть взяти ключі у чергового.

 У 28 вінницьких школах упродовж семи років оновлено спортивну базу закладів

«Доглядає за стадіоном персонал школи. По периметру встановленні камери відеоспостереження. Чергова на своєму моніторі бачить, що відбувається на стадіоні. Після занять тут можуть займатися мешканці мікрорайону. На вході висить графік роботи, там вказано, де можна брати ключі і займатися. Стадіон освітлюється, тому можна займатися спортом навіть у вечірній час», - каже директорка закладу Алла Панасюк.

 У 28 вінницьких школах упродовж семи років оновлено спортивну базу закладів

Загалом з 2011 року у Вінниці збудовано 6 спортивних ядер для 8 шкіл (№№ 10, 27, 30, 31, 18, 25, 34 і 35). Спортивні багатофункціональні майданчики встановлені у 6 закладах (№№ 1, 4, 12, 19, 26, 32). Спортивно-тренажерні та дитячі майданчики - у 16 школах (№№ 3, 5, 6, 11, 12, 16, 20, 22, 23, 26, 27, 29, 31, 32, 33, 36).

У 28 вінницьких школах упродовж семи років оновлено спортивну базу закладів



Переглядів: 2673
Поширень: 0