Діти дошкільного віку давали бій і навіть регулярно перемагали молодшокласників у шахах. Цю картину можна було побачити на чемпіонатах Вінниці серед дітей до 8 і до 10 років.

З 13 по 14 січня, пройшов черговий чемпіонат міста Вінниця у приміщенні МДЮСШ № 6. За словами головного судді Артура Роєнка, майже третину учасників складали дошколярики. Найменшими виявилися п'ятирічні (2012 р.н.) – Аріель Швайгер, Катерина Баніна і Олег Юшин. Всі троє тренуються у Володимира Вусатюка.

У п'ятирічному віці боротися за чемпіонський титул ще ранувато, але скласти конкуренцію лідерам – цілком реально, – прокоментував Артур Роєнко.

Цікаво розгорталися події у чемпіонаті Вінниці до 8 років. Хлопчики і дівчата грали разом, але залік був окремим. Дошколярики були «на коні»! Приміром, Аріель Швайгер, син вінницького шахіста Олександра Швайгера, на диво, до останнього туру боровся за призові місця і фінішував шостим. Він набрав 5 очок у 8 турах за швейцарською системою.

Чемпіонат Вінниці серед шахових вундеркіндів виграла п’ятирічна спортсменка

Також непогану гру продемонстрував шестирічний дошколярик Данило Бондарчук, який нещодавно виграв міський турнір початківців. Цього разу він набрав половину можливих очок.

За словами Артура Роєнка, головним фаворитом змагання був семирічний вихованець клубу «Романтик» Володимир Шафір, призер минулорічного чемпіонату області серед дітей до 8 років і учасник чемпіонату України. Але він зазнав двох несподіваних поразок і залишився лише четвертим.

А першість здобув одноклубник Вови, інший представник «Романтику» – восьмирічний Іван Крамаренко. Він впевнено виграв перші сім партій, за тур до фінішу забезпечивши собі чемпіонство.

Срібним призером став Микола Бубело, який на пів очка відстав від чемпіона. На третій позиції – ще один фаворит змагання Олексій Гнатюк (6 очок). Але найцікавішим виявився підсумок змагання дівчаток. Третьою стала Поліна Косенко, другою – Марія Журабаєва, молодша сестра чемпіонки Вінниччини серед дівчат. А чемпіонство виборола наймолодша учасниця Катерина Баніна.

Чемпіонат Вінниці серед шахових вундеркіндів виграла п’ятирічна спортсменка

В турнірі серед дітей до 10 років фаворитами були єдиний володар першого дорослого розряду Владислав Пюро і минулорічний чемпіон області у молодшій віковій категорії Ілля Сукач.

Але вони набрали по 6,5 очки з 8 можливих і посіли, відповідно, друге та третє місця. А чемпіоном тут виявився Ілля Голуб, в активі якого сім очок.

В першості серед старших дівчаток фаворитом вважалася призерка минулорічного чемпіонату України Анна Копистиринська. Вона й стала чемпіонкою.

Поділила з нею очки, але з гіршим додатковим коефіцієнтом Бухгольця, набрала срібна призерка Світлана Саблук. Бронзу виборола Тетяна Бойко, для якої це перше вагоме досягнення на офіційних міських чемпіонатах. Призерів змагання підготували провідні вінницькі тренери – Анатолій Яворський, Володимир Вусатюк, Артур Роєнко і Михайло Шафір.



Переглядів: 2796
Поширень: 0