Нещодавно збірна України з індорхокею, яка повністю складалася з вінничан, виграла срібло чемпіонату Європи у Туреччині. А 28 січня наші індорхокеїсти посіли перші дві сходинки на чемпіонаті України.

Всеукраїнські чоловічі змагання з індорхокею, що є хокеєм на траві в залі, проходили у два тури. Обидва відбувалися у Шостці (Сумська область). Адже у Вінниці, яка є головним центром цього виду спорту країни, поки що немає спортзалу відповідних розмірів. В чемпіонаті України взяли участь вісім команд, серед яких були три вінницькі. Інші клуби представляли господарів майданчику, Бердичівський район і Коростень (обидва – Житомирська область), Черкаську область і Чернівці. Фаворитами вважалися вінницькі колективи «ШВСМ-Олімпія» і «ОКС-ШВСМ- ЦОП», відповідно чинний чемпіон і віце-чемпіон країни. Сенсації не сталося – саме ці клуби посіли перші дві сходинки. У вирішальному поєдинку за золото ХК «ОКС-ШВСМ- ЦОП» переграв «олімпійців» із рахунком 7:5. Третє місце посів ХК «ШВСМ-Старт» (Бердичівський район), який поступився чемпіонам із розгромним рахунком 1:7.

Кращим бомбардиром турніру став хокеїст «ШВСМ-Олімпії» Сергій Дячук, який наколотив аж 34 м’ячі. Кращим гравцем чемпіонату України визнали ветерана Олександра Дяченка («ОКС-ШВСМ- ЦОП»), кращим воротарем – Єгора Самойленка («ШВСМ-Старт»).

Підсумки чемпіонату прокоментував головний тренер ХК «ОКС-ШВСМ-ЦОП», головний тренер національної збірної України Павло Мазур.

– Ми виграли всі матчі і в першому, і в другому турі. Це 19-а перемога «ОКС-ШВСМ- ЦОП» у чемпіонатах України з індорхокею. Тобто виграємо золото майже постійно з 1999 року, коли дебютували у цьому турнірі. Поступилися першою сходинкою лише торік, в 2017 році, – каже Павло Мазур.

Вінницькі індорхокеїсти стали чемпіонами України

Павле Михайловичу, скільки гравців «ШВСМ-Олімпії» і «ОКС- ШВСМ-ЦОП» є діючими віце-чемпіонами Європи?

– В складі нашої команди – троє. Ще один – з «ШВСМ-Олімпії». Адже значна частина гравців збірної України на чемпіонаті Європи були легіонерами із закордонних клубів.

– Важко було переграти земляків у «золотому» матчі?

– Всі поєдинки «ОКС-ШВСМ- ЦОП» з «ШВСМ-Олімпією» носять принциповий характер. Це серйозна перевірка своїх можливостей. Вона завжди проходить у жорсткій боротьбі, хоча ми й друзі за межами спортивного майданчика. У поєдинку з командою Миколи Касянчука нас влаштовувала нічия, а супернику була потрібна лише перемога. І головне, що нам вдалося повернути собі чемпіонство!

– Індорхокейний сезон вже завершено?

– Ні. Попереду – участь в Кубку європейських чемпіонів, в групі «Челленджер-1». Він пройде у Празі. Там стартуємо 16 – 18 лютого. Суперниками «ОКС-ШВСМ- ЦОП у підгрупі будуть чемпіони ХК «Уельс» (Уельс), ХК «Лосада» (Португалія) і ХК «Ліповци» (Словенія).



Переглядів: 1594
Поширень: 0