Дзюдо – одна з перших спортивних секцій, яка з’явилась у нашому місті. Вона відкрилась і діє у дитячо-юнацькій спортивній школі №5. Чимало вінницьких дзюдоїстів є гордістю нашого міста. На даний момент ДЮСШ №5 показує гарні результати, спортсмени якої підкорюють килими Європи та Світу.

Ті, хто бажає займатись цим видом спорту, можуть звернутись у ДЮСШ №5 за номером телефону 56-20-17. Тренування відбуваються на території Центрального міського стадіону (вул.Замостянська,16). Очолює школу Сергій Дідик, майстер спорту міжнародного класу (МСМК) з важкої атлетики, МСМК з пауерліфтингу, рекордсмен Світу, переможець Кубка Світу. Починати займатись дзюдо радять дітям з 8 років, але у деяких випадках, якщо школяр достатньо фізично розвинутий, можна розпочинати і у 6 років.

Серед найпопулярніших вінницьких спортсменів дзюдоїстів – Владислав Діденко, Іванна Стецюнь, Максим Токарчук, Тамара Карапетян. Дуже багато перспективних спорстменів – Микола Козоріз, Святослав Гаврилюк, Ілля Кашпрук. Також у нашому місті є дзюдоїсти, які є призерами дефлімпійських ігор, які прославляють наше місто і здобувають медалі.



Переглядів: 4554
Поширень: 0