В Херсоні проходив чемпіонат України з міжнародних (стоклітинкових) шашок. Змагалися юнаки і дівчата в різних вікових категоріях. В чемпіонаті країни взяли участь представники десяти областей. Вінницю представляла збірна міської ДЮСШ № 6 на чолі із заслуженим тренером України Дмитром Мариненком і тренером Миколою Леоновим.

Наші земляки кілька разів підіймалися на п’єдестал пошани. Серед дівчат до 13 років бронзу в класичних шашках виборола учениця Вінницької школи № 23 Анастасія Мельник. Серед юнаків до 19 років медаль аналогічного ґатунку здобув студент Вінницького технічного коледжу Антон Луценко. До речі, це його перша нагорода на чемпіонатах України з класичної гри, до цього юнак був лише призером у швидких шашках. Другим до 19 років в класичних шашках став наш земляк Кирило Леонов. Він же здобув бронзу у чемпіонаті України із блискавичної гри.

Вінничани здобули путівки на першу шашкову Олімпіаду

За підсумками змагання всі троє вінничан-призерів отримали путівки одразу на престижні міжнародні змагання, які відбудуться цього року. Зокрема, на чемпіонат світу в Білорусі (жовтень), чемпіонат Європи в Литві (серпень). А також на першу в історії шашкову Олімпіаду в Польщі (вересень). Це нове змагання, про формат якого поки що нічого майже не відомо, – сказав Дмитро Мариненко. – Для здобуття ліцензій на такі важливі змагання необхідно було виграти медалі у турнірі з класичних шашок, що й було виконано.

Вінничани здобули путівки на першу шашкову Олімпіаду

В командному заліку збірна Вінниччини посіла високе третє місце. Попереду нас – лише традиційні потужні шашкові регіони – Харківська і Дніпропетровська області.



Переглядів: 2199
Поширень: 0