За словами президента обласної федерації кікбоксінгу Івана Омелянчика вже три роки цей вид спорту представляє в області відповідна федерація, Всеукраїнська федерація існує з 2003 року. Вінницькі спортсмени мають вже багато нагород з міжнародних і українських змагань.

«Сьогодні в області кікбоксінгом займається близько 50 чоловік, віком від 7 до 35 років. з них 30 чоловік основний склад команди, які беруть участь в змаганнях різних рівнів» - зазначив тренер команди В’ячеслав Отеранський.

За його словами кікбоксінг – це не просто бій, це тренування організму і духу. І ті показники, які здобувають вінницькі кікбоксери - це дисципліна, тривала, кропітка робота тренера і спортсмена. І як результат – третє командне місце у всеукраїнських змаганнях, два звання майстри спорту, безліч медалей та кубків з міжнародних змагань.

Сьогодні кікбоксінг в Європі є ключовим видом спорту, чого нажаль не скажеш про нашу державу, а тим більше про область. Матеріальні труднощі чи не основна проблема участі в різних змаганнях. Майстри спорту Денис Борисенко та Андрій Гончарук з сумом констатують, що дуже образливо коли вдома через матеріальні труднощі залишаються реальні чемпіони. Ось і цього разу на міжнародні змагання замість 4 учасників їде лише 1. Але і тренер і спортсмени впевнені, що і один відстоїть честь вінницьких кікбоксерів і завоює найвищу нагороду. Вірять спортсмени також і в те, що знайдуться благодійники, які стануть спонсорами їх поїздок хоча б за кордон, адже власних коштів на це не вистачає.


Переглядів: 3044
Поширень: 0