В Ужгороді (Закарпаття) провели XVIII чемпіонат України з годзю-рю карате серед дорослих, юніорів та юнаків. Вихованці ДЮСШ «Темп» та Вінницької обласної федерації рукопашного бою і східних видів єдиноборств взяли участь у цьому змаганні в розділі ірікумі-го (повноконтактний поєдинок з мінімальними обмеженнями). Вони виступили чудово і здобули низку медалей різного ґатунку.

Серед юнаків 2009 – 2010 р.н. в нашому активі одразу три золоті нагороди. Кирило Вербицький здобув чемпіонство у ваговій категорії до 25 кг. У вазі до 32 кг переможцями оголосили одразу двох наших земляків – Назара Скрипченка і Богдана Козака, який став вже триразовим чемпіоном України!

Серед дітей 12-13 років золото виграли Олександра Кравчук (до 37 кг) і Данило Ошовський (понад 47 кг). Серед молодших юніорів (14-15 років) віце-чемпіоном виявився Артем Никитюк (до 52 кг). А серед старших юніорів (16-17 років) медаль такого ж гатунку виборов Вадим Семенюк.

В найпрестижнішому розряді серед дорослих (18 років та старше) чемпіонами стали Богдан Палянчук (до 57 кг) та Ігор Гунько (понад 89 кг), срібним медалістом – Олексій Лапчевський (до 69 кг), бронзовим – Сергій Зеленянський (до 74 кг).

Вінницькі каратисти здобули путівки на чемпіонати Європи та світу

Наші спортсмени та їх тренери вже розпочинають підготовку до Кубку світу з годзю-рю карате і кобудо серед дорослих та до юнацького міжнародного турніру «Наха-те» з карате та кобудо, які будуть проводитись в Одесі в липні.

Далі вінничани в складі збірної України приймуть участь у 19-му чемпіонаті Європи з годзю-рю карате, що проходитиме у м.Майя (Португалія). На світових і європейських змаганнях наш регіон представлятимуть чемпіони і срібні медалісти чемпіонату України.

Вінницькі каратисти здобули путівки на чемпіонати Європи та світу

Під час змагань в Ужгороді вшанували й інших наших представників. За результатами 2017 року Федерація Окінавського годзю-рю карате-до та рюкю кобудо Джундокан України відзначила почесною нагородою «Найкращий тренер» старшого тренера збірної Вінницької області з годзю-рю карате Олександра Камінського. А відзнаку «Найкращий спортсмен року»отримали наші земляки Іван  Карпенко та Ігор Гунько.

Довідка

Змагання з годзю-рю карате проводяться у таких розділах: ката, шобу куміте, ірікумі-дзю та ірікумі-го.Останній розділ є найважчим, оскільки являє собою двобій із найменшими обмеженнями. І завжди привертає увагу суддів та глядачів своєю безкомпромісністю.



Переглядів: 2118
Поширень: 0