2 червня 2018 року під час матчу команд другої ліги «Нива-В» (Вінниця) та «Агробізнес» (Волочиськ), який відбувався у Вінниці, частина футбольних вболівальників були на матчі у футболках із зображенням свастики.

Про цей ганебний факт спортивній громадськості міста стало відомо через поширену інформацію у ЗМІ.

Комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради та спортивна спільнота міста глибоко обурені цим фактом та категорично засуджують використання і поширення символіки тоталітарних режимів, зокрема під час спортивних заходів, як це, на превеликий жаль, сталося у нашому місті 2 червня.

Вважаємо такі дії неприпустимою провокацією не лише з погляду обов’язкового усіма громадянами дотримання норм права і закону, цінностей демократії та гуманізму, а й з етичних міркувань.

Згідно зі статтею 436-1 Кримінального кодексу України, за виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму або символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, передбачена кримінальна відповідальність.

Тож ми сподіваємось на всебічне та об’єктивне розслідування правоохоронними органами в найкоротший термін  усіх обставин інциденту, що стався під час цього футбольного матчу, за результатами якого винні особи мають бути притягнені до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради



Переглядів: 1471
Поширень: 0