Четвертого червня на СК «Нива» фінішували міжнародні турніри з футболу «Золота Нива» U-8 і U-7 (до 8 і до 7 років). Змагання проходило за підтримки благодійного фонду Володимира Продивуса, обласної федерації футболу і меценатів.

Серед юнаків до семи років змагалися 12 команд, розбитих на дві підгрупи. Серед них були вінницькі ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, «Прем’єр-Нива» 2011 р.н. і «Прем’єр-Нива» 2012 р.н. яка вперше взяла участь у турнірі. Вони боролися проти колективів Кишинева (Молдова), Одеси, Києва тощо. В фіналі команда «Чорноморець» (Одеса) переграла ОДЮСШ Блохіна-Бєланова – 1:0. В поєдинку за бронзу ДЮФК «Чорноморець» (Одеса) поступився ДЮСШ № 11 (Одеса) – 0:1.

Юні вінницькі футболісти стали призерами турнірів «Золота Нива»

Серед юнаків до 8 років стартували аж 24 команди. Вінниччину представляли колективи «Прем’єр-Нива», «Нива», збірні Козятина і Хмільника. Їхніми суперниками були команди Кишинева, Ізмаїла, Хмельницького, Сваляви тощо. В фіналі столичний «Чемпіон» поступився «Торпедо» (Запоріжжя) – 0:1. В матчі за бронзу вінницька «Прем’єр-Нива», хоча і поступалася по ходу поєдинка, все ж змогла вирвати перемогу у «Буюкани» (Кишинів) – 5:3.

Юні вінницькі футболісти стали призерами турнірів «Золота Нива»

Ми програвали по ходу матчу два м’ячі. Молодці-хлопці, проявили характер і вирвали перемогу. Багато нам допоміг лідер Захар Гетьманов, – сказав тренер «Прем’єр-Нива» U-8 Сергій Шубін. – Наша команда цієї вікової категорії регулярно посідає перше чи друге місця в усіх турнірах.

Юні вінницькі футболісти стали призерами турнірів «Золота Нива»

На урочистому закритті були присутні голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський, виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський, головний тренер СФК «Нива» Денис Колчін та інші організатори. Команди-призери отримали кубки, гравці – медалі і дипломи. Були відзначені подарунками й кращі футболісти змагання (за амплуа).



Переглядів: 2114
Поширень: 0