Кращим спортсменом травня на Вінниччині визнаний хокеїст на траві з міста над Бугом Олександр Дяченко. По традиції він отримує грошовий сертифікат відділення НОК України у Вінницькій області розміром три тисячі гривень.

В середині травня у Відні (Австрія) відбувся чемпіонат Європи з хокею на траві серед клубних команд.
Це були змагання в групі «Трофі», другій засилою. Вінницю представляв чемпіон України – «ОКС-ШВСМ». Наші земляки переграли швейцарський HC Rotweiss Wettingen – 2:0. Далі була нічия із австрійським WAC – 1:1.

В завершальній грі в групі наші хлопці розгромили HC Bra (Італія) – 13:1. В фіналі вінничани поступилися шотландському Grange HC – 2:5 і здобули срібло.

Одним із лідерів команди «ОКС-ШВСМ» був її багаторічний капітан, центральний захисник Олександр
Дяченко. Він – ветеран вінницького клубу, 1982 р.н. До речі, Олександр Дяченко – вихованець калинівського хокею, звідки родом.

Олександр Дяченко – найкращий спортсмен травня на Вінниччині

– Незважаючи на солідний вік, Олександр Дяченко на чемпіонаті Європи в Австрії відіграв без замін. Жодної хвилини його не підміняли! – каже головний тренер «ОКС- ШВСМ» Павло Мазур.

За словами тренерів, Олександр Дяченко є безумовним лідером вінницької команди і за грою, і за бійцівськими якостями.

– У Відні він відпрацьовував не лише в захисті, але й підключався до атак і розіграшу штрафних кутових ударів. Приміром, після такої стандартної ситуації, в результаті розіграшу комбінації, забив шотландцям, – додав Павло Мазур.

Олександр Дяченко раніше мав досвід виступів за кордоном, в Італії. Але спортсмен зараз з Вінниці перебиратися нікуди не збирається. Бо «пустив тут «коріння» – має родину, двох дітей.



Переглядів: 2286
Поширень: 0