«Лікарі мають справу уже з наслідком, а причини багатьох хвороб криються в нехтуванні людьми своїм же здоров’ям», - підкреслив він на зустрічі з медичною громадськістю області. «Чим більше дітей буде на спортивних майданчиках, тим менше будуть переповнені наші лікарні», - додав він.

Забезпечити здоров’я нації неможливо без утвердження здорового способу життя, вважає голова облдержадміністрації. Особливо, на його думку, слід приділяти серйозну увагу питанням дитячого здоров’я. «Ми з дитинства «вирощуємо» інвалідів», – обурюється губернатор існуючими підходами до виховання дітей, які не прищеплюють молодому поколінню потребу у фізкультурі і спорті. Медицина не в силах постійно «коригувати» відхилення дитячого розвитку, підкреслює Микола Джига. А щоб лікарям роботи поменшало, додає він, влада спільно з громадськістю повинні вжити рішучих кроків щодо впровадження здорового способу життя серед населення. Голова облдержадміністрації доручив владі на місцях спільно з медиками та освітянами розробити комплексну програму, яка б сприяла формуванню культури дбайливого ставлення до власного здоров’я. Микола Джига сподівається, що Вінницька область стане першою серед регіонів, яка досягне реальних результатів щодо зміцнення здоров’я населення, а особливо дітей, завдяки популяризації здорового та активного способу життя.

Адже як відомо, найбільше на здоров’я людини впливає не стан охорони здоров’я, а саме умови і спосіб життя (близько 50%).

У Вінницькій області живе 334 тис. дітей.


Переглядів: 3208
Поширень: 0