Не всі знають, що Україна не тільки готується до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, але і до чемпіонату Європи з хокею на траві, який пройде у Вінниці 8-14 серпня 2011 року. До нас приїдуть збірні Австрії, Шотландії, Уельсу, Польщі, Швеції, Білорусі та Чехії.

Проблем у плані підготовки до цього змагання повно. У першу чергу, вимагає масштабної реконструкції стадіон у Центральному парку культури і відпочинку. Заплановані кошти з бюджету на реалізацію цього проекту до цих пір не виділені. Тому до офіційного візиту головного менеджера з проведення змагань Європейської хокейної Федерації англійця Стіва Каттона в місті над Бугом готувалися ретельно. На щастя, гість з Туманного Альбіону виявився не таким грізним, яким, наприклад, спочатку здавався президент УЄФА Мішель Платіні, який погрожував відібрати в України Євро у разі невиконання вимоги поліпшити інфраструктуру.

Стів Каттон у Вінниці оглянув ігровий стадіон, де проводитиметься чемпіонат Європи, перевірив інфраструктуру і матеріальну базу хокею на траві в місті над Бугом і проінспектував готелі, обрані організаторами для розміщення команд. На пам\'ять почесному гостю подарували великий сувенірний герб Вінниці та пригостили смачним українським обідом.

На цьому стадіоні у Вінниці відбудуться матчі Євро-2011

Також в рамках візиту відбулася зустріч англійця з організаційним комітетом, на якій обговорювалися етапи і плани підготовки до чемпіонату Європи. На цей захід були запрошені журналісти.

Володимир Барецький, почесний президент Федерації хокею на траві Вінницької області, заступник голови Вінницької облдержадміністрації з економічних і фінансових питань:

- У нас вже є досвід проведення чемпіонату Європи з хокею на траві (груповий турнір «Челленжера» - третій за значенням дивізіон) у 2005 році. Прийняти змагання такого рівня знову - для нас велика честь. Обласна влада зробить все можливе, що провести чемпіонат Європи на високому рівні. Голова Вінницької облдержадмінстрації Микола Джига вже підписав план заходів для підготовки до заходу. Підтримує проведення Євро і міська влада Вінниці. Тому, думаю, для проведення чемпіонату Європи ми зробимо навіть більше, ніж записано в сьогоднішніх планах.

Федір Новік, віце-президент Федерації хокею на траві України, директор Вінницької обласної СДЮШОР з хокею на траві «Олімпія»:

Подготовку Винницы к чемпионату Европы проинспектировал представитель Европейской Федерации хоккея на траве.- У 2005 році у Вінниці Україна виграла груповий турнір до чемпіонату Європи посіла перше місце. Нам дуже хотілося б повторити цей успіх і в більш високому дивізіоні (другому за значенням) в 2011 році. Для успішного проведення турніру нам потрібно вирішити ряд проблем. Головна з них - забезпечення фінансування реконструкції хокейного стадіону. Нещодавно стало відомо, що 2 мільйони гривень нам повинні виділити з державного бюджету. Це субвенція на закінчення реконструкції хокейної арени. Як повідомив нам заступник мера Вінниці, з міського бюджету на ці цілі планують виділити 800 тисяч гривень. Шкода тільки, що ці кошти можуть прийти до нас із запізненням. Але, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи.

У вінницьких будівельників вже є досвід роботи в екстремальних умовах (перед Євро-2005 у Вінниці роботи з підготовки стадіону велися авральними темпами - авт.), і зроблять все можливе, щоб успішно освоїти виділені кошти. Крім того, у плані підготовки до чемпіонату ми будемо вирішувати всі питання з розміщення команд, культурно-екскурсійну програму, забезпечення громадського порядку, придбання необхідної комп\'ютерної техніки та інше. Проведення Євро-2011 з хокею на траві дасть потужний імпульс для розвитку в Україні цього олімпійського виду спорту.

Стів Каттон, головний менеджер з проведення змагань Європейської хокейної Федерації:

Подготовку Винницы к чемпионату Европы проинспектировал представитель Европейской Федерации хоккея на траве.- Це був мій перший візит в Україну. Радий, що побачив тут людей, які з великим ентузіазмом ставляться до розвитку хокею на траві. Тому ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам провести чемпіонат Європи найкращим чином. Європейська Федерація задоволена, що саме у Вінниці буде проходити чемпіонат Європи. Ми знаємо, що у вас вже є позитивний досвід проведення таких турнірів. Тому ми не сумніваємося, що Євро-2011 пройде на високому рівні. Нас радує, що починається реконструкція стадіону у Вінниці, на ці цілі виділяються кошти. Багато чого вже зроблено, але ряд важливих питань поки залишились невирішеними. Команди, які приїдуть в наступному році, повинні бути впевнені, що організація буде бездоганною. Справа в тому, що чемпіонат Європи-2011 буде мати статус відбору до передолімпійського турніру.

Владлен Ковтун, президент Федерації хокею на траві України:

- Нагадаю, що збірна України серед жінок на чемпіонаті Європи з індорхокею посіла перше місце. Нашу Федерацію високо оцінюють в Європі та світі - і завдяки успіхам на полі, і завдяки гарній організації турнірів.

Девіз Євро-2011 у Вінниці - «До Європи завдяки хокею!» Очікується, що в місто над Бугом на турнір приїде приблизно 300 уболівальників з різних країн. Їм ми будемо презентувати не тільки спортивні матчі, але і наш спосіб життя, культуру. Щоб прийняти чемпіонат, потрібно закінчити ремонт стадіону, отримавши кошти з держбюджету. А для цього вінничани повинні спочатку надати необхідну документацію в Міністерство сім\'ї, молоді та спорту.


Переглядів: 5790
Поширень: 0