Як стало відомо з достовірних джерел, півзахисником вінницької «Ниви» Андрієм ПИЛЯВСЬКИМ зацікавилася селекційна служба одного з найбільш титулованих клубів Ізраїлю - "Маккабі" з Хайфи. Представники ізраїльської команди восени особисто переглядали Пилявського в ході першості України у першій лізі.

Прізвище цього 22-річного універсального гравця вже не перший рік на слуху у фахівців. Вихованець столичного футболу в юному віці переїхав з Києва до Донецька - до академії «Шахтаря». Провів там кілька років, але потім повернувся додому, де і зробив свої перші кроки на професійному рівні.

Втім, у складі київського «Арсеналу» Пилявський зіграв зовсім небагато - всього три поєдинки в сезоні-2006/2007. Потім якийсь час футболіст-гренадер (ріст - 192 см) був незатребуваний, і лише навесні 2009 року на запрошення Олега Федорчука дебютував у другій лізі в броварському «Нафкому». У дев\'яти матчах забив два м\'ячі, після чого разом з усіма основними гравцями колективу перебрався до Вінниці.

У місті над Бугом молода команда Федорчука досить швидко позначила свої пріоритети - перебратися з другої ліги до першої. І відразу вирішила це завдання, а Пилявський, який однаково корисно здатний діяти як у центрі півзахисту, так і в центрі оборони, забив за сезон три м\'ячі: два - в першості і один - в Кубку ліги, володарем якого стала «Нива».

Ходили чутки про інтерес до Пилявського з боку «Волині», наставник якої Віталій Кварцяний любить високорослих виконавців, інших клубів, статус яких вище, ніж у нинішньої «Ниви». Але футболіст залишився у Вінниці і разом з командою наробив шуму в першій лізі. Підопічні Федорчука, не соромлячись власної недосвідченість, міцно прописалися у верхній частині турнірної таблиці, а після 14-ти турів і зовсім злетіли на третю сходинку. Пилявський відіграв 18 матчів з 20-ти і знову забив свої два м\'ячі. Причому в одній грі з «Дністром», яка завершилася перемогою подолян - 3:2. Якраз на цьому матчі і були присутні скаути з «Маккабі» ...

 


Переглядів: 3038
Поширень: 0