Програма Спілки молодіжних організацій Вінниччини «Студентський імпульс» стартувала восени минулого року з презентацією Студентського парламенту – консультативно-дорадчого органу при голові обласної державної адміністрації. В рамках «Студентського імпульсу» проводиться ряд просвітницьких заходів, зокрема з метою вивчення системи вищої освіти та роботи органів студентського самоврядування розвинених європейських країн з 3 по 7 жовтня 2011 року відбулась поїздка депутатів Студентського парламенту та активістів молодіжного руху області до Республіки Польща.

Захід реалізовано з метою ознайомлення з діяльністю молодіжних громадських організацій, механізмів їх співпраці з органами влади, розвитком партнерських та дружніх відносин з вищими навчальними закладами Польщі, напрацювання спільних міжнародних молодіжних проектів.

Проект «Європа очима молоді» відбувся за підтримки Вінницької обласної Ради, Міжнародного товариства «Україна–Польща-Німеччина» та Спілки молодіжних організацій Вінниччини.

Учасники «круглого столу» обговорювали питання реальності досягнення рівня життя європейського зразка в Україні та роль громадських організацій і студентського самоврядування в розбудові громадянського суспільства.

Серед запрошених до дискусії:

1. Олексій Гаврилов - голова ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина»;

2. Андрій Кавунець – заступник голови ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина»;

3. Олександр Капітан – громадський діяч;

4. Ольга Безпалько – голова ГО «Спілка громадських організацій Вінниччини»;

5. Максим Мендусь- заступник голови ГО «Спілка громадських організацій Вінниччини»;

6. Дмитро Слободянюк – голова Студентського парламенту Вінниччини;

Своїми враженнями та ідеями, які виникли в результаті поїздки в Польщу поділися депутати Студентського парламенту Вінниччини та представники Громадської ради.


Переглядів: 5411
Поширень: 0