11-13 листопада 2011 року молодіжна делегація, до складу якої увійшли активісти обласних молодіжних організацій, представники творчої та спортивної молоді, депутати Студентського Парламенту Вінниччини, взяла участь у Всеукраїнському молодіжному фестивалі «Фабрика майбутнього», який проходив в АР Крим, м. Севастополь, с. Орлівка на базі туристичного центру «Золотий берег».

Фестиваль молоді «Фабрика майбутнього» цьогоріч зібрав 700 молодих людей з усіх регіонів України. Протягом трьох днів учасники цього масштабного проекту спілкувалися з відомими та авторитетними людьми з числа науковців, політиків, арт-діячів, журналістів, зірок шоу-бізнесу, спортсменів.

Учасники фестивалю були розподілені на команди за напрямами («змінами») та групами («бригадами»), в яких спільно працювали представники різних областей України. Кожна зміна за час робочої програми фестивалю пройшла 4 цехи: «Здоровий спосіб життя», «Інноваційні технології», «Молодіжна політика» та «Демократичний розвиток держави».

У результаті роботи у кожному цеху бригадами були розроблені суспільно важливі проекти за відповідною тематикою. Бригади презентували свої проекти, після чого усі учасники обирали найкращий шляхом голосування.

Серед ідей учасників у найцікавіші перетворилися найрізноманітніші проекти: від електронних газет до енергозберігаючих технологій та інновацій у транспортній системі.

У перший же день вінницька делегація запалила холодне кримське море українською піснею, яку виконала студентка Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича - Ірина Кравець.

Повною перемогою завершився другий день змагань у грі «Я – Герой» (цю телепрограму ви не раз спостерігали на Новому каналі). Команда Вінницької області, до якої увійшли депутати Студентського Парламенту Вінниччини – Тетяна Подолян, Олександр Покойовий та Леся Древенчук, у тяжкій боротьбі подолали усі перешкоди та увійшли до фіналу, а у фіналі Олександр Покойовий зустрівся у двобої з суперником та здобув для Вінниччини повну перемогу, піднявшись на вершину «Я - Герой».

Ще одну перемогу до скарбнички Вінницької області приніс винахідник Андрій Бялківський. Його робота «Енергія в кишені» - прилад, який може виробляти електроенергію під час руху людини. Він запевнив, що цю річ могли б використовувати всі люди. Це допомогло би поліпшити екологічний стан нашої Землі.

Молодіжний фестиваль «Фабрика майбутнього» пройшов вперше та показав, наскільки важливо молодим людям збиратися разом та працювати над розв’язанням актуальних проблем.

Вінницька делегація дякує усім за активну участь та підтримку нашої команди!


Переглядів: 4650
Поширень: 0