1-ша сесія Студентського парламенту Вінниччини 2-го скликання відбулася 22 грудня за участю голови обласної Ради Сергія Татусяка.

Вибори тривали протягом листопада і грудня. Обрано 62 депутати, які представляють таку ж кількість вищих навчальних закладів області І-ІV рівнів акредитації. На засіданні 1-ї сесії «парламентарі» обрали свого голову, якого буде призначено радником голови облдержадміністрації з питань студентської молоді на громадських засадах.

Цьогоріч очолювати Студпарламент молоді депутати вдруге доручили студенту Вінницького національного медичного університету ім.М.Пирогова Дмитру Слободянюку. Його заступником обрано студента Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського Євгена Власюка.

Голова обласної Ради Сергій Татусяк привітав обраного голову та побажав протягом каденції виправдати довіру колег. Він також привітав решту депутатів, зазначивши, що відтепер вони з ним колеги.

– Мені приємно до вас звертатися саме у такому статусі. Відтепер ви є повноправними колегами депутатів обласної Ради, з якими ви надалі працюватимете пліч-о-пліч, – зазначив Сергій Пилипович

Голова обласної Ради поділився з юними колегами своїм баченням суспільно-політичного життя в державі, наголосивши, що Вінниччина є правофланговою у багатьох його аспектах.

– Ми реалізовуємо реформу охорони здоров’я, готуємося стати пілотним регіоном з впровадження реформи місцевого самоврядування. Ми доносимо свої пропозиції до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів і до нас прислухаються, – поінформував Сергій Пилипович.

Наостанок голова побажав Студпарламенту працювати єдиною командою, а суперечливі питання вирішувати за круглим столом перемовин.


Переглядів: 6347
Поширень: 0