Мета проекту - навчання політично активної молоді у сфері відповідального лідерства. Головний акцент в ході навчання - ціннісні аспекти, якісна політична освіта, що включає розуміння ідеологій, природи політики та лідерства, нових сучасних концепцій щодо розвитку держави і соціуму.

Завдання школи - виховання нової якісної еліти шляхом поширення найсучасніших знань та навичок, базованих на новітніх технологіях.

В рамках навчання відбудеться серія триденних семінарів для 4 фіксованих груп у різних регіонах України. В програмі навчання: державний устрій України та інших держав, виборчі системи, місцеве самоврядування, політичні ідеології, основи геополітики та політології, енергоефективність.

До участі запрошуються кандидати від 19 до 28 років, які:

1. Мають досвід роботи у суспільно-політичному або громадському русі
2. Займають активну життєву позицію
3. Прагнуть отримати нові знання у сфері суспільно-політичних дисциплін

Для участі у конкурсі необхідно:

1. Заповнити Анкету учасника (додаємо до даного запрошення), з обов\'язково заповненими усіма графами.
2. Надіслати Резюме (шаблон додаємо до даного запрошення) з фото.
3. Надіслати рекомендацію на фірмовому бланку з печаткою від керівника організації, що рекомендує Вас до участі у проекті.
4. Проаналізуйте текст, що міститься в доданому файлі - "Держава і народ". Заповніть нижченаведену таблицю, вставляючи цитати із тексту у кожну із колонок. Обґрунтуйте Ваші відповіді, посилаючись на ідеологічно-смислове наповнення таблиці. (300-500 слів)

Сфера відповідальності держави перед громадянином Сфера відповідальності громадянина перед державою
   

Уривок можна прочитати на сайті Центру

Повний пакет документів відсилайте до 20 січня 2012 року включно на електронну адресу [email protected]

Навчання в Школі здійснюватиметься за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, Інституту Роберта Шумана (Будапешт) та Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина.

Додаткова інформація у координатора Всеукраїнського проекту “Вища політична школа – 2012” Ольги Будник, за тел.: 097 401 73 76, 050 735 46 35, за електронною адресою – [email protected] та в соціальних мережах: Група «Вища політична школа» у Фейсбуці та ВКонтакті.

«Вища політична школа – нові принципи лідерства» була організована у 2010 році ГО «Центр політичних студій та аналітики» спільно з міжнародними партнерами. В рамках проекту протягом 2010 року було проведено серію семінарів для 140 учасників, котрі були відібрані з понад 600 заявників. Тренерами та експертами у Вищій політичній школі виступали Ніко Ланге (Директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні), Гайке Дьорренбехер (Директору Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Центральній та Східній Європі), Ростислав Павленко (директор програм школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії), Сергій Дацюк (незалежний експерт), Світлана Заліщук (Координатор кампанії Новий Громадянин), Олександр Солонтай (ФРІ), Вікторія Сюмар (Інститут масової інформації), Роман Кобець ( незалежний аналітик), Ольга Шалайська (експерт з PR технологій), Ігор Сущенко (ГО «Спікер»), Віктор Таран, Андрій Шекета, Олександр Коваленко та Олена Мєдведєва - експерти ГО «Центр політичних студій та аналітики.».

В 2011 році в рамках проекту були представлені 2 додаткові блоки, присвячені актуальним темам розбудови майбутнього та енергоефективності й зміні клімату. Серед тренерів також виступали Олександр Тодійчук (Директор Міжнародного енергетичного центру ім. Ієна Люндіна, президент Київського міжнародного енергетичного клубу “Q-club”), Михайло Гончар (Директор енергетичних програм, Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос»), Богдан Соколовський (Уповноважений Президента України з питань енергетичної безпеки 2008-2010 рр.). Також випускникам ВПШ – 2010 була надана можливість долучитися до проведення тренінгів, як тренерам-початківцям та застосувати отримані знання на практиці.


Переглядів: 3265
Поширень: 0