11 січня відбулося чергове засідання президії Студентського Парламенту Вінниччини, на якому було затверджено подальший план роботи парламенту. Перш за все, голова Парламенту підбив підсумки першого місяця роботи консультативного органу, підкреслив усе те, що планується зробити найближчим часом, а саме – на Вінниччині стартує акція «Епідемія доброти», що набула вже Всеукраїнського розголосу, планується активна участь депутатів студ.парламенту. На День усіх Закоханих заплановано організувати Стіну Кохання, яка мала шалений успіх минулого року. Було зазначено, що наступна сесія Парламенту буде виїзною у місто Бар, на базі автодорожнього технікуму НУХТ. Планується активна участь депутатів в організації конкурсу краси «Міс Студентство Вінниці», фінал якого відбудеться 11 лютого в Будинку Офіцерів.

Вінницьке студентство+ донецьке студентство=дружба

На засіданні президії завітали також гості із Донецька та Києва, а саме - Лапенко Євген Миколайович - голова Донецької обласної колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки,молоді та спорту України, а також Макарчук Максим - голова Студентського Парламенту Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Голова Студентського парламенту Вінниччини Слободянюк Дмитро познайомив колег із пріоритетними планами та прозвітував про реалізовані плани студентського органу самоврядування. Гість із Донецька Лапенко Євген презентував роботу органу, що він очолює, а також запропонував підписати угоду про співпрацю Парламентів Вінниччини та Донеччини, що і було зроблено в кінці засідання. Голова Студентського парламенту Київського університету поділився своїми враженням від перебування на Вінниччини, і зазначив, що у нас є чому повчитися та перейняти. Отож, можна із впевненістю сказати, що Студ.Парламент Вінниччини обрав правильний курс співпраці між іншими студентськими органами самоврядування України адже, як відомо, перейняття чужого досвіду роботи – прогрес власного!

Вінницьке студентство+ донецьке студентство=дружба

Євген Лапенко - голова Донецької обласної колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України:

«Досвід роботи у студентському самоврядуванні маю вже досить великий,багато бачив різних студентських самоврядних органів та організацій у різних регіонах України, але коли був у Вас з робочим візитом, то дуже приємно було бачити дієву та потужну студентську команду на чолі з мудрим та професійним лідером,які намагаються зробити студентське життя ще краще. Приємно вразило також те, що за невеликий термін свого існування, вам є чим пишатись та чим поділитись,ви багато чого зробили, але найголовніше те, що ви рухаєтесь постійно вперед. Дуже довго з Дмитром шукали ту золоту середину в чому ж наші два великих студентських колективи можуть поспівпрацювати,яка користь від цього буде студентству і регіонам в цілому, тому і прийшли до їдеї підписання цієї угоди про співпрацю, в рамках якої, тепер буде будуватись наша подальша робота, бо саме угода допоможе нам зробити систему, яка в подальшому переросте вже в міжрегіональні студентські проекти, заходи тощо. Дуже сподіваюсь на нашу подальшу спільну плідну співпрацю, бо нам є чого один у одного повчитись, чим поділитись та рухатись впевненими кроками в майбутне, будуючи разом консолідований студентський рух в Україні!»


Переглядів: 5604
Поширень: 0