22 січня 2012 року вперше в історії відбулося урочисте святкування Дня Соборності та Свободи України. Нове свято своїм указом затвердив Президент України Віктор Янукович 30 грудня 2011 р. Раніше 22 січня українці відзначали День Соборності на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. День Свободи відзначали 22 листопада, в день початку Помаранчевої революції 2004 р.

Депутати Студентського Парламенту Вінниччини не залишалися осторонь. Вінницька делегація, в складі якої були перші особи області, серед яких очільники обласної ради та обласної державної адміністрації Сергій Пилипович Татусяк та Микола Васильович Джига, а також депутати СПВ відвідала урочисті заходи з нагоди даного свята, за участі представників виконавчої влади усіх рівнів, депутатів, дипломатичного корпусу та громадськості, які відбувалися у Національному палаці мистецтв «Україна», в місті Київ.

Святковий концерт розпочався промовою президента, звертаючись до присутніх, Віктор Янукович наголосив, що їх підтримка ініціативи щодо проведення в Україні Дня Соборності та Свободи започатковує добру традицію святкування, яка відіграватиме велику роль в об\'єднанні Українського народу. На зустрічі були присутні попередні президенти України: Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

Представники вінницького студентства мали змогу переглянути концерт за участі метрів української естради: Василя Зінкевича, Таїсії Повалій, легенди української пісні – Ніни Матвієнко, хору імені ім. Вірьовки та інших, не менш відомих артистів, вокальних, вокально-інструментальних, танцювальних ансамблів.

Студентські депутати концертом залишились задоволеними.

За словами депутата Студентського Парламенту Лідії Терпель: «Концерт дуже сподобався. Рада, що побачила перших політиків країни. Здобула багато вражень.»

Депутати вдячні Сергію Пилиповичу та Миколі Васильовичу за запрошення та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.


Переглядів: 4369
Поширень: 0