Без вступних іспитів, лише за результатами конкурсу «Ерудит» у технічний ліцей зарахували трьох учнів. Випробування інтелекту пройшли Андрій Сич, Віталій Котець та Олександр Тихонов. Інші бажаючі будуть зараховані до ліцею на основі конкурсних завдань з профільних предметів, що відбудуться 5-7 червня.

У День відкритих дверей актову залу ліцею вщент заповнили батьки та діти. Для кандидатів-ліцеїстів вчительський колектив та учні підготували цікаву програму. Спочатку ліцеїсти презентували своїм майбутнім «колегам» таланти, на які багатий навчальний заклад. Подарунком від VIP-студії став танцювальний номер у образі китаянок із віялами. Чудові голоси естрадної студії «Адаманте» зачарували аудиторію вокалом. Як запевнив гостей директор ліцею Степан Пастух, талановиті діти – талановиті у всьому: і у навчанні, художній самодіяльності, хобі.

День відкритих дверей у техліцеї

- За результатами зовнішнього незалежного оцінювання ліцей посів перше місце в області. За рейтингом навчальних закладів України ми – на 41 місці серед 20 тисяч шкіл. Успіхи наших випускників надихатимуть наступників. Не обіцяю легкого життя, адже воно у ліцеїстів насичене подіями, - так презентував заклад його керівник, а потім запросив батьків та майбутніх учнів на екскурсію по класам.

Поспілкувавшись із вчителями та оглянувши аудиторії, свій остаточний вибір на користь навчання у ліцеї зробила більшість запрошених.

На думку Ірини Левицької, у якої донька обирає, за яким напрямком навчатись - лінгвістичним чи універсальним, навчальний заклад дає гарний старт на майбутнє.

- Можливо, у зв’язку із зміною школи на початку навчання можуть виникнути питання адаптації до нового колективу. Але хто прагне високого рівня знань – обирає перспективи, - каже мама.

А от син Ірини Овдієнко націлений спробувати сили у класі із фізико-математичним напрямком. Жінка розповіла, що у неї є знайомі, які приїздять до ліцею навчатись навіть із Вінницьких Хуторів.

- Розвиток дітей всебічний: є багато гуртків, зокрема, театральний, вокальний, хореографічний, - розповіла Ірина.

День відкритих дверей у техліцеї

Брати Сергій та Ігор Шейко, учні 8-го лінгвістичного класу, продовжили «сімейну династію».

- Наша мама навчалась тут і ми вирішили дотриматись традиції. Окрім навчання, ще й свята добре організовані. У листопаді проводилась велика економічна гра, де ми спробували себе у ролі підприємців, - поділились хлопці.

А ще ліцеїсти подорожують містами України, весело відпочивають на Днях здоров’я, дають бали у стилі 19-го сторіччя. Про все це та багато іншого із їх життя та буднів можна ознайомитись на сайті http://vtl.edu.vn.ua/

На завершення знайомства із навчальним закладом для дітей організатори провели конкурс «Ерудит». Спочатку ведучі працювали із залом: запитання задавали за предметами шкільної програми. Тим, хто вийшов у другий тур, завдання надавались більш складні. На переможців третього туру чекав супер-приз – зарахування до ліцею без вступних іспитів! Як додали організатори, преференції є і для переможців міських олімпіад та конкурсів. Вони зараховуються до ліцею за результатами співбесіди.

Претенденти на навчання можуть обрати один із чотирьох напрямків: фізико-математичний (з поглибленим вивченням інформатики, математики і фізики), економічно-природничий (із поглибленим вивченням географії, біології та економіки, лінгвістичний (з поглибленим вивченням української, англійської та німецької мов) та універсальний напрямок (без поглибленого вивчення предметів).


Переглядів: 5543
Поширень: 0