У тому, що краса врятує світ вже ніхто не сумнівається, а от щодо гармонійного поєднання яскраво виражених інтелектуальних якостей та непересічної краси в одній особі жіночої статі побутують хіба що анекдоти та смішні історії . Для того, щоб зруйнувати цей стереотип громадські організації «Медіа-Центр» та «Освітній простір» влаштували феєричне змагання інтелектів – конкурс «Найрозумніша красуня Вінниччини», який відбувся 1 квітня у клубі «Спорт-Тайм».

І це не першоквітневий жарт. Десять переможниць та фіналісток вінницьких конкурсів краси 2008-2012 років демонстрували свій рівень ерудиції, вражали знаннями, ідеями та кмітливістю. Цей захід відрізнявся від звичних конкурсів краси, адже не було ні виходів у купальниках, а ні дефіле у вечірніх сукнях. Дівчата демонстрували, що в кожній з них врода та розум поєднані гармонійно.

Фіналістка конкурсу, володарка титулу «Міс ерудиція» Алла Курбатова поділилася секретами того, хто ж вона – справжня дівчина-красуня та ще й інтелектуалка:

- Внутрішня краса – істинний показник справжньої краси. На мою думку, саме потяг до читання художньої літератури визначає подальший саморозвиток справжньої інтелектуалки. На даний момент свого життя найважливішим вважаю – розвиток у професійній діяльності, ціную тих людей, що мене оточують, адже саме вони мені допомагають бути такою, яка я є насправді...

Гості заходу мали змогу не лише спостерігати за знаннями та кмітливістю вінницьких красунь, а й взяти участь у благодійному аукціоні «Дитяча скарбничка». Роботи, представлені на аукціонний продаж, зробили діти співробітників податкової інспекції. Виручені кошти, а це 8650 гривень, підуть на закупку матеріалів для майбутніх творчих втілень вихованців школи-інтернату смт. Сутиски Тиврівського району, яких волонтери навчатимуть різноманітним технікам хенд-мейду. Діти, позбавлені батьківської турботи, матимуть змогу своїми руками створити ляльки-мотанки, обереги, пасхальні сувеніри, великодні писанки та безліч інших красивих поробок. Найдорожчою роботою, придбаною під час благодійного аукціону, став шарф «Шоколадна фантазія», яку власноруч виготовила 14-річна дівчина. Цей лот виріс у 100 разів – з 50 гривень до 5 тисяч і був придбаний Фондом Володимира Продивуса.

Титул «Міс всезнайка» отримала Ксенія Саніна, адже вона не тільки продемонструвала гармонійне поєднання розуму та краси, а й вразила журі гострим розумом та відмінною пам\'яттю.

Номінації:

1. Міс всезнайка – Ксенія Саніна

2. Міс IQ – Тетяна Балан

3. Міс кмітливість – Анна Загоруйко

4. Міс вселенський розум – Вікторія Шаргородська

5. Міс ерудиція – Алла Курбатова

6. Міс феноменальність – Вікторія Рихлюк

7. Міс винахідливість – Юлія Балахонова

9. Міс кмітливість – Конгеніальність – Аліна Маловічко

9. Міс інтелект – Лідія Терпель

Фоторепортаж конкурсу дивіться тут


Переглядів: 9019
Поширень: 0