4 квітня команди вищих навчальних закладів м. Вінниці продовжили боротьбу у першому загальноміському міжвузівському фестивалі «Вінницька студентська весна». Цього разу студенти змагалися у номінації «Вокал».

Організатори та конкурсанти підготували справжнє свято гарної музики та чудового співу. Кожна команда виконала по три номери: соло, дует та тріо. Боротьба була не на жарт, адже заклади обрали не тільки найкращих своїх вокалістів. На розсуд журі та глядачів вони представили найхітовіші пісні у супроводі художніх номерів.

Учасники фестивалю підготували по-справжньому потужний репертуар. У цей вечір звучали пісні Лари Фабіан, Агілери, Бійонс та ін. Не залишили нікого байдужими й українські народні пісні: «Верше, мій верше», «Місяць на небі», «Ой, говорила чиста вода». Незабутні враження залишили пісні із радянських та зарубіжних фільмів.

Майстерність вокалістів та їх жагуче прагнення до перемоги заставили плідно попрацювати суддів цієї номінації, серед яких справжні зірки та знавці пісенної справи: співак та композитор Геннадій Білявський, співачка та композитор Оксана Славна, фіналісти наймасштабнішого шоу «Х-фактор» «тріо «Максимум», учасниця вокального шоу «Голос Країни» Вікторія Рихлюк.

Гарний настрій та підтримку команд забезпечував ведучий конкурсу учасник телевізійного шоу «Голос Країни» Олександр Небава.

Оцінювання відбувалося за такими критеріями: складність репертуару, чистота інтонації, органічність, постановка номеру.

За підсумками суддівського оцінювання у кожній категорії (соло, дует, тріо) команди отримали відповідні бали: за перше місце - 9 балів, за друге – 8 балів, за третє – 7 балів, …, за останнє – 1 бал.

Усі набрані командами бали зараховані до загального рейтингу учасників фестивалю.

У трійку переможців увійшли: 3 місце - команда Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, яка програла лише 1 бал команді Вінницького національного аграрного університету – 2 місце. Найголосистішою студентською командою став Вінницький національний технічний університет – 1 місце, який закріпив на даний момент свою першість у турнірній таблиці фестивалю «Вінницька студентська весна».

ІІ етап фестивалю завершився, проте дух змагання тільки посилюється – попереду битва студентських команд КВН, яка відбудеться 11 квітня у Будинку офіцерів о 19.00.



Переглядів: 6465
Поширень: 0