Cьогодні, в епоху, коли наше життя набирає все більше обертів та рутинності ми забуваємо про прекрасні та дорогоцінні твори мистецтва. Популяризувати цінні, але забуті твори українських класиків та сучасників взялися студенти ВНАУ, а саме Мудрик Юлія та Гнатюк Микола.

20 квітня, у приміщенні Вінницького трамвайно-тролейбусного управління, стартував перший в Україні соціальний проект «Дні української класики у громадському транспорті», що був організований та проведений студентами Вінницького національного аграрного університету в рамках фестивалю «Студентська Весна».

Студентами було розроблено цикли цікавої інформації про видатних поетів. На їх основі було створено та відпущено у місто три тематичних трамваї: Лесі Українки, Михайла Каменюка та Ліни Костенко. Під час своїх переїздів громадяни міста мали можливість ознайомитись із видатними творами поетів, які зачитувались студентками ВНАУ, одягненими у національному українському одязі.

Протягом свого руху студенти чули тільки позитивні відгуки від пасажирів, які були приємно вражені ідеологічним проявом ініціативи молоді.

Результати проекту:

  1. Підвищення обізнаності жителів міста і гостей міста у сфері української творчості;
  2. Підвищення загального інтелектуального розвитку громади міста;
  3. Збереження та поширення традицій нашого народу;
  4. Збільшення прихильників серед жителів міста у спілкуванні рідною українською мовою;
  5. Пробудження почуття національної свідомості;
  6. Виховання у дітей та молоді патріотизму;
  7. Створення умов для корисного проведення часу, що витрачається щоденно на переїзди (близько 2-ох годин);

 



Переглядів: 5376
Поширень: 0