«Нова генерація» - це система молодіжних міжнародних обмінів за допомогою яких активні та ініціативні молоді люди отримають нові можливості для самореалізації, унікальні знання та досвід, а також ознайомляться з кращими світовими практиками у сфері молодіжної політики.

Нещодавно, в рамках проекту «Нова генерація», відбулося дві поїздки представників Вінниччини до Грузії та Австрії.

Молодий вінничанин Микола Чорнобай став учасником проекту «Школа демократичного управління» який проходив з 22 по 27 квітня 2012 року у м. Тбілісі (Грузія).

Стань учасником проекту «Нова генерація» - не пропусти шанс!

Проект «Школа демократичного управління» - проект, який фінансує Рада Європи – Європейський молодіжний фонд і Міністерство молоді та спорту Грузії та реалізують організації з Вірменії, Азербайджану, Білорусі та Грузії. Основною метою «Школи демократичного управління» є об’єднання молоді та громадськості навколо проблем прав людини, демократичних засад і законів запроваджених Радою Європи, розвитку соціальних проектів, розбудови громадянського суспільства. На сьогоднішній день, учасниками проекту вже стали 20 представників із 10 країн світу (Швеція, Латвія, Литва, Естонія, Грузія, Росія, Білорусія, Україна, Вірменія, Азербайджан). В рамках проекту учасники відвідали парламент Грузії, зустрілись із одним із лідерів опозиції, прослухали лекції від юристів, що захищають політичних ув’язнених та надають юридичну допомогу громадянам.

Друга поїздка, в рамках проекту «Нова генерація», відбулась 8 та 9 травня 2012 року в м. Відень (Австрія) де представники Спілки молодіжних організацій Вінниччини Олексій Балацький та Євген Штоюнда стали учасниками Пленарного засідання молодіжної регіональної мережі Асамблеї Європейських регіонів.

Основною темою пленарного засідання стало питання «Рівних можливостей». Делегати обговорили проблеми гендерної рівності, сексуальних меншин, права молоді з обмеженими можливостями, тощо. Також делегація вінничан працювала на засіданні комітету з питань соціальних медіа. Члени комітету розглянули пріоритети та напрямки роботи, а також можливості розширення інформаційного простору для молодіжних організацій через соціальні медіа.

За результатами пленарного засідання Спілка молодіжних організацій Вінниччини стала повноправним членом молодіжної регіональної мережі Асамблеї Європейських регіонів.

Відбір молоді для поїздок в рамках проекту «Нова генерація» проводиться на конкурсних засадах, детальну інформацію ви можете отримати в мережі Інтернет на публічній сторінці засновника проекту Олександра Капітана, за адресою http://vk.com/o.kapitan



Переглядів: 7391
Поширень: 0