Інна Масленчук у Польщі на молодіжному проекті "Завтра граємо далі"

«Завтра граємо далі!» Саме під такою назвою у Кжижовій, що під Вроцлавом (Польща), із 11 по 17 червня 2012 року відбувся міжнародний молодіжний проект, у якому ,за підтримки голови Обласної Ради Сергія Татусяка, взяла участь депутат Студентського Парламенту Вінниччини Масленчук Інна.

Тема проекту уособлює в собі концепцію сталого розвитку в контексті Євро-2012, адже недарма дати проведення проекту співпали із проведенням Європейського свята футболу!

Учасники проекту "Завтра граємо далі"

Учасники проекту представляли три країни: Польща, Німеччина та Україна, найбільше представництво було із боку країни-господаря, тобто Польщі. Загалом молодь увесь час, на базі старовинного від реконструйованого маєтку, займалася стратегічним плануванням інфраструктури країн-господарів Євро-2016. Була надана можливість хоча б на рівні фантазії спроектувати, запланувати наступний європейський чемпіонат! Учасників було поділено на три групи: прості громадяни міста, представники бізнесу та активісти екологічного руху міста. І що саме цікаво, представлення даних проектів-стратегій відбувалося суто англійською мовою, «віртуально» – у мерії міста-господаря Євро-2016!

Стратегічне планування також було націлене і на масштаби країни, що представляєш. Тобто, метою організаторів проекту було також залучити молодь до стратегічного планування розвитку своєї держави на найближчі 50 років, які були представлені фото-колажами.

Планування учасників молодіжного проеку "Завтра граємо далі"

«Неймовірно було цікаво приймати участь у даному проекті, адже не кожний день тобі надають можливість фантазувати щодо розвитку своєї країни, придумати можна багато чого, але я вдячна організаторам, які нам також надали багато знань щодо можливості реалізації своїх мрій і це, на мою думку, дуже важливо» , - ділиться враженнями Масленчук Інна.

Учасниця із України, що представляла на проекті Студентський Парламент Вінниччини поділилася досвідом стратегії розвитку «Вінниччина-2020», який на даний час стоїть на етапі проектування та активного залучення молоді Вінницької області.

Фінальним акордом проекту стало проведення тематичних флеш-мобів на центральній площі міста Вроцлав, біля фан-зони Євро-2012, де учасники проекту проводили соц.опитування серед жителів міста, туристів, уболівальників на тему «Яким Ви бачите Вроцлав через 20 років?», «Що для Вас означає сталий розвиток як гармонійна основа добробуту?»

«Особисто для мене стало великою несподіванкою, коли організатори проекту запропонували нам відвідати фан-зону Вроцлава у день проведення на Муніципальному стадіоні цього міста матчу Польща –Чехія, адже у регламенті цього не було вказано! Жаль, що збірна Польщі програла, але усім бажаю хоча б раз у своєму житті пережити ті емоції переживання уболівальників, які я відчула у «серці» Євро-2012!», - зазначає депутат Студентського Парламенту Вінниччини.

Варто зазначити також, що у маєтку, де проживали учасники проекту була створена і власна фан-зона, де кожного дня відбувався перегляд матчів, за участі України, Польщі та Німеччини, уболівальники віддано переживали за рідні країни та країни-побратими.



Переглядів: 5402
Поширень: 0