Відвідати даний форум стало можливо завдяки молодіжному проекту почесного голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини Олександра Капітана «Нова генерація».

Делегація учасників від України була сформована на найвищому рівні. Керівником делегації став Перший заступник голови Державної служби молоді та спорту України – Глущенко Сергій Вікторович. А учасниками форуму стали молоді парламентарі, професійний фотограф, художник, співаки та танцюристи.

Великий шовковий шлях протягом 2-х тисячоліть грав роль моста між різними цивілізаціями, вплинув на створення економічних, культурних, політичних, дипломатичних зв‘язків між державами.

Учасники форуму мали надзвичайно насичену програму, вони мали можливість відвідати як ряд круглих-столів, тренінгів та семінарів з молодіжної політики, так і продемонструвати колорит своєї країни.

Микита з Ксенією познайомили близько 20-ти країн-учасниць форуму з національним українським гопаком!

- Ніколи до цього не працювали з Ксенією в парі, але вийшло драйвово, з душею! Нам аплодували довго і стоячи, - ділиться враженнями Микита.

Він, до речі, займається танцями вже 12 років, і можна сміливо зазначити, що виступ української делегації був достойний, адже він привніс масу позитиву у ряд меланхолічних співочих номерів інших країн.

Окрім запальних танців, у перший вінничани стали учасниками конференції з молодіжної політики.

Кожна країна розповідала про досягнення у сфері молодіжної політики, ділилась власними напрацюваннями. Також обговорювались можливості співробітництва країн-учасниць форуму. Загалом головною метою обговорення стало покращення життя молоді у світі.

Не впустивши можливості, вінничанка презентувала іноземним учасникам проект Корпорація Успішних Людей (система неформальної освіти), який, на її думку, можна було б прекрасно реалізувати на міжнародному рівні.

- Після виступу до мене підходили молодіжні лідери з країн Сінгапуру, Грузії та Португалії та просили детальніше розповісти про даний проект. Приємно, що люди справді зацікавились і готові співпрацювати.

Наступного дня була підписана Бакинська декларація, на основі якої створилось об’єднання країн, що взяли участь у форумі та погодились на активне співробітництво з іншими країнами-учасницями.

- Найбільше за цей день запам’яталась фото- та художня виставка, на якій ми познайомились з працями молодих фотографів і художників різних країн, серед яких: Грузія, Азербайджан, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан, Росія, Португалія, Сінгапур, Індія, Україна та багато інших, - згадує Ксенія.

На третій день «Великого Шовкового Шляху» відбувся гала-концерт на якому вінничани остаточно підкорили серця не тільки представників приймаючої країни, Азербайджану, а й делегацій з усіх країн.

- Безперечно, найцікавішим було спілкування з іноземцями. На жаль, ще раз переконались, що Україна в очах світу постає державою «нищого ґатунку» - це за умови, що її не ототожнюють з Росією! Тому довелось боротись з цими негативними стереотипами про рідну Батьківщину. Думаю, хоча б частково, але це нам вдалось, хоча б завдяки тому, що на фоні багатьох делегацій, українська на вечірках вела себе чи не найпристойніше за всіх, а під час конференції, виставки і концерту була найяскравішою!



Переглядів: 13793
Поширень: 0