Вперше за 10 років існування Всеросійської школи «Лідер 21 століття», на Донську землю з’їхались молоді активісти країн з усього СНД на Міжнародну зміну.

Проект був створений у Ростовській області молодіжною організацією «Донський Союз Молоді» при підтримці Міністерства Освіти і Науки Російської Федерації, Міністерством Спорту , Туризму і Молодіжної політики Російської Федирації.

Мета проекту - створення умов для розвитку соціально-активної, професійно компетентної молоді через ефективно працюючу систему студентського самоврядування .

На форумі зібрались 250 представників з України, Росії, Білорусії, Молдови, Вірменії, Азейбарджану, Абхазії, Південної Осетії.

Із Вінницької області до Росії вирушило 13 лідерів з Молодіжного проекту "Нова Генерація" .

Проходило навчання у пансіонаті «Радуга» на березі Таганрогзського заливу.

Вся неділя пройшла під лозунгом ""Если вы есть – будьте первыми, Первыми, кем бы вы ни были...! « Завдання тренерів було: підвищити лідерський та управлінський потенціал молодої людини. Придбання учасниками конкретних знань, умінь і навичок в області психологічної, правової, педагогічної та економічної діяльності в студентських колективах . Створення умов для змістовного спілкування та обміну досвідом .Та звичайно ж підтримка студентської творчості.

Особливістю форуму є те , що в перший день усіх учасників розбили на 11 інтернаціональних команд, які всю неділю працювали, як одне ціле.

Учасник форуму, голова Комітету Соц.питань та депутат Студ.Парламенту, вінничанин Микола Гнатюк в інтерв’ю зазначив :

«Поїздка була цікавою, продуктивною та досить насиченою. Сподобався сам формат проведення форуму який включав в себе елементи гри та командної роботи. Кожна хвилина була розписана, навіть розваги теж були по плану. Досить жорсткі часові рамки на кожен їз заходів, особливо це стосується вечірніх заходів де за годину до початку потрібно було повністю придумати та поставити номер на тематику дня.

Дали змогу зробити з зовсім незнайомих людей з різних країн та культур - один злагоджений колектив! на мою думку це просто чудо! тому що кожен із нас є лідером в своїй країні і університеті, але всі працювали як єдине ціле і прислухалися один одного».

Ще одна учасниця із Вінниці ділилась враженнями, Віолета Комаркова (Студентська рада ФЗЕМ, активістка СМОВ) :

«Дуже щаслива, що потрапила на таке чудове дійство,як "лідер 21 століття". Це чудові тренінги, мастер-класи . нові знайомства, розвиток своїх лідерських якостей та використання їх у команді. Ця школа допомогла мені відкрити щось нове у собі, познайомитись із цікавими людьми інших національностей та обмінятися із ними цікавим досвідом. Дуже рада, що в нас була дружня делегація, яка чудово показала Україну і Вінницьку область. Я не бачила жодного іноземця, який би погано відгукнувся про вінницьку делегацію. Всі нас дуже полюбили і проводжали вигуками "Україна!". Дуже приємно, що нас так добре прийняли. Дуже вдячна організаторам загалом – Олександру Капітану, завдяки якому ми відвідали такий чудовий захід, чудовим кураторам та тренерам, які допомогали та навчали нас. думаю, ця поїздка запам*ятається кожному учаснику!»

«Дуже класно коли, всю делегацію Вінниці впізнавали усі , і кажуть, що, так ви не тільки веселі хлопці, а й ще дуже освідчені та всебічно розвинені люди, а як без цього, адже на лідері 21 століття, Вінницю представляли найактивніші молоді люди.» -Доповнив керівник делегації Вінницької області Балацький Олексій.

Дуже важливий момент, це те, що програма будувалась на головних життєвих цінностях людини. Кожен день в школі проходив з тематикою : «День сім’ї» , «День Здоров’я» , «День дружби та єдності» і так далі… Жодного заходу не було проведено без активної участі вінницької молоді, що ще раз підтвердило високий рівень наших хлопців і дівчат. А ті, хто залишився у своїх командах були їх лідерами та вели до перемоги у змаганнях з КВНу та Спорту, до речі саме Вінницькі студенти перемогли та привезли до дому Кубок за 1-ше місце у змаганнях зі спорту!

Дуже сподобалося відношення усіх учасників форуму до делегації з України та зокрема з м. Вінниця які весь час скандували: « країна, Україна!» Та з радістю запрошували українців в гості, а як може бути інакше, коли накрили такий стіл смакоти на презентації країн, фірмове українське сало, коровай, домашні огірочки та помідори, запашний мед та багато інших гостинців. Але не тільки традиційними стравами , танцями та піснями презентували рідну країну. Також на політичному ярмарку розповіли про студентське самоврядування та молодіжний рух на Вінниччині, а зокрема про Спілку молодіжних організацій Вінниччини, Студентський парламент Вінниччини, проекти "Нова Генерація" та "КУЛ" - дані проекти викликали неабияку зацікавленість серед учасників форуми, вони підходили та більш детально знайомилися з ними.

Не менш важливим було те, що кожен мав змогу поспілкуватись на зустрічах з експертами в області студентського самоврядування, співробітниками Міністерства освіти та науки Росії, членами Ради, представниками федеральних і регіональних органів державної влади, громадськими діячами.

«Тільки найкращі і найпозитивніші емоції, знайомство з новими культурами, (міжкультурний діалог) - чого варті тільки були танці народів. Особисто для мене «Лідер 21» це - відкриття нових можливостей, поглиблення старих знань та набуття нових . Цінний досвід, та найголовніше це люди які назавжди залишаться у наших серцях. Почуття вдячності переповнює нас, коли згадуем наших вчителів, вони були і є неперевершені !!! « - висловилась учасниця форуму Олена Монастирська ( депутат Студ. Парламенту., Координатор Грантової комісії )

Результатом проведених днів на форумі стали сертифікати про проходження Міжнародної школи «Лідер 21 століття» . Та 15 грамот за активну участь у роботі школи , -і тільки Україна взяла 7 з них, що є важливим показником високого рівня самоорганізації та лідерських якостей вінничан.

Директор Міжнародної школи «Лідер 21 століття» Галина Олександрівна Школа сказала у своему інтерв’ю окреме «дякую» Україні за емоції, за те , що показали своїм прикладом, іншим учасникам, як потрібно злагоджено працювати. Тримати дисципліну та конструктивно вести дискусісії на круглих столах та дебатах. Маємо надію побачити вінницьку команду у наступному році.

Арт- директор «Лидера 21» Руслан Володимирович Морозов з посмішкою промовив : « Вони молодці! Українська земля наділила своїх (дітей) сильною харизмою . Талановиті українці запалювали вогонь емоцій кожен вечір на показових виступах команд . Також, дуже допомогли у проведенні культурно- масових заходів.

А весь колектив тренерів, які з нами були нерозлучні увесь цей час – сказали чекати їх у гості на Вінничині !

Чекаємо!



Переглядів: 6201
Поширень: 0