Дошкільна освіта в Україні переживає ренесанс (відродження). Ми усвідомили, що за 10 років світ невпізнанно змінився. Тому науковцям та кращим практикам довелося напрацювати якісно нові Державні стандарти дошкільної, початкової, базової та повної загальної освіти.

Цього року українське дошкілля розпочне роботу за оновленим Базовим компонентом дошкільної освіти та Програмою розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».

Важливі здобутки дошкільної галузі:

  • - 90% дітей мають середній та високий рівень готовності до школи;
  • - У 51% випускників дитсадків на високому рівні сформована готовність до колективної діяльності, дотримання соціальних та етичних норм.

Сьогодні готові прийняти вихованців 16,277 дитячих садків, з них лише у І півріччі 2012 року відкрито 199 закладів: 7 новобудов, 43 дитсадки відновили діяльність, 149 відкрито у пристосованих приміщеннях. Кількість дітей, які здобувають дошкільну освіту в дошкільних навчальних закладах, досягла в країні понад 1млн. 388 тисяч.

Питання розвитку дошкільної освіти стали пріоритетами в системі освіти України. Адже саме дошкільна освіта є фундаментом сучасної, безперервної освіти.

У коледжі майбутні фахівці в сфері дошкільної освіти та їх наставники відзначали професійне свято 1 жовтня. Було проведено педагогічні читання до 105 річниці від часу заснування Київських педагогічних товариств. У заході взяли участь методист і завідувачка методичним кабінетом Обласного інституту післядипломної освіти Русан Л.С. і Колоснянська Г.І., методисти методичного кабінету м. Бара Криштофор С.Б., головний спеціаліст відділу освіти м. Бара Стрільчук Н.О., завідувачі ДНЗ міста, вихователі.

Педагоги спеціальності «Дошкільна освіта» спонукали студентів пригадати та ще раз осмислити й оцінити педагогічну спадщину; краще знати історію та витоки суспільного дошкільного виховання; відчувати гордість за активних діячів українського дошкілля; заохочувати до самоосвіти та саморозвитку впродовж життя.

Із цікавими науково-обгрунтованими доповідями виступили такі викладачі: Скорбатюк Н.М., Кабзюк Н.О., Якубчик О.М.

Студенти бакалаврату, третього та четвертого курсів досліджували проблеми становлення й розвитку дошкілля в Україні (Ткачук Л., Буга І., Бабій В., Сугак А., Мельник С., Чернецька В., Кирик О., Осипюк Н., Маршалюк Я.).Педагогічні читання підсумувала організатор і ведуча заходу Кондратюк В.Г.


Переглядів: 4674
Поширень: 0