Сходження до вершин професійної майстерності для багатьох представників різних поколінь розпочалося в Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського.

У стінах закладу стало традицією святкувати зустрічі випускників, радіти успіхам колишніх вихованців. Фахівці різних спеціальностей працюють сьогодні в усіх куточках України. Гарні традиції склалися на педагогічному відділенні, яке готує майбутніх учителів музики й образотворчого мистецтва.

Спеціальності «Музичне мистецтво» та «Образотворче мистецтво» було започатковано в 1992 році з ініціативи Комісарчука Миколи Христофоровича, Савчука Петра Несторовича, Сторожук Антоніни Іванівни та Йолтухівської Надії Вілівни.

За період існування спеціальностей було підготовлено 825 талановитих фахівців (362 випускники спеціальності «Музичне мистецтво» та 463 – спеціальності «Образотворче мистецтво», 167 із них отримали дипломи молодшого спеціаліста з відзнакою).

Біля мистецьких витоків у свій час стояло чимало викладачів. Серед них Абаімова С.М., Клюшкіна Л.Г., Корчинська І.М., Кібітлевська Л.М., Костенко О.О., Лункан Г.М., Ольшевський В.А., Нєкрасова Т.М., Сплавська Л.М., Форманчук К.В., Шаповалова Л.М., Шкамбарна І.М., Юрковський І.Г.

2012 рік став ювілейним для цих обох спеціальностей. У зв’язку з цим виникла ідея провести святковий концерт-зустріч за участю випускників 1996-2012 років. Святкування відбувалася в районному будинку культури. Перед початком святкового концерту гості мали можливість оглянути виставку художніх робіт викладачів та студентів коледжу, розміщеній у фойє. На виставці були представлені роботи викладачів коледжу Шпаковатого В.В., Підгорної Н.В., Білик О.І., Мочарного Р.П. та Митковської І.М. – випускниці спеціальності «Образотворче мистецтво».

Із вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського кандидат педагогічних наук Петро Несторович Савчук. У виступі він відзначив плідну працю викладачів обох спеціальностей у підготовці високопрофесійних фахівців і залученні студентів до творчої діяльності. Є чим пишатися сьогодні!

За період існування спеціальності «Музичне мистецтво» сформувалось 11 творчих колективів, які на сьогоднішній день удостоєні звання народних. Деякі з них відомі за межами району і навіть області, а на святі вони порадували усіх присутніх майстерним виконанням творів вітчизняних та зарубіжних композиторів.

Друга частина концертної програми була проведена за участю випускників 1996 -2012 років. Свої музичні вітання дарували глядачам Є. Столяр, М. Пірняк, О. Івасюк, Ю. Уманець, А. Мілінчук, Т. Коломієць, А. Штурмаревич та гурт «Ліга».

Кращі роботи випускників спеціальності «Образотворче мистецтво» поновили музейно-виставкову залу, прикрашають стіни фойє одного з найкращих в Україні навчальних закладів.

У всіх присутніх залишилися найкращі враження від проведеного урочистого дійства. Теплі слова прощання були звернені до випускників: «У добрий час, наші любі вихованці! Творчих Вам злетів і нових відкриттів! Двері нашої спільної затишної домівки завжди гостинно відчинені для Вас!»



Переглядів: 4798
Поширень: 0