Ідея реалізації даного проекту виникла у заступника голови Студентського Парламенту Вінниччини Тихонової Дар`ї під час з`їзду молодіжних парламентаріїв СНД у місті Страсбург, у січні 2012 року.

«Мені та ще одному моєму колезі із міста Київ пощастило стати учасниками подібного проекту, що проходив на теренах Російської Федерації. Звичайно ж, вражав сам рівень теоретичної підготовки молодих дипломатів та унікальна можливість спілкування із поважними представниками органів виконавчої влади. Тому, звичайно ж, ми і активно взялися за реалізацію даної ідеї і на теренах України, адже і в нас є багато активних молодих людей, що готові зробити свій значний внесок у розвиток молодіжної політики.

Молодіжний дипломатичний корпус- це пул активних представників НУО України, які володіють знаннями та навичками міжнародної комунікації, добре знаються на міжнародних відносинах, і які готові реалізовувати міжнародні проекти, спрямовані на вирішення нагальних проблем сьогодення, в тому числі формування позитивного образу України за кордоном, поширення української культури і мови в світі. «Громадська дипломатія» як один з видів багатосторонньої дипломатії спрямована на досягнення порозуміння, побудову довірливих довгострокових взаємовідносин між народами і цивілізаціями. Значним ресурсом громадської дипломатії є міжнародне молодіжне співробітництво неурядових громадських організацій (НУО). У цьому зв\'язку необхідно приділити особливу увагу підготовці молодих кадрів неурядових громадських організацій для реалізації цілей громадської молодіжної дипломатії. Саме такі цілі зіставляють основний фундамент нашої програми, яка планується мати довгостроковий характер.», - говорить одна із реалізаторів даного проекту, депутат Студентського Парламенту Вінниччини Дарія Тихонова.

«Це унікальна можливість побувати на такому заході, адже міжнародне співробітництво, на мою думку – є одним із кроків, хоча і невагомих, у євроінтеграції України, що на даний момент є актуальним. Ми побували на лекції у професора, доктора історичних наук КНУ ім..Т.Шевченка, присвяченій аспектам євроінтеграції нашої держави, ат також провели цікаву дискусію із заступником голови Державної служби молоді та спорту України Сергієм Глущенком та керівником Департаменту молоді та комунікації Ігорем Хохичем. Найбільше вразило те, що такі офіційні особи дали можливість провести настільки просту дисксію на усі наболілі теми, що мотивувало ще більше до дії!», - ділиться враженнями Тетяна Калугаряну.

Окрім цікавих тренінгів та зустрічей, учасникам новообраної Молодіжної міжпарламентської асамблеї випала можливість побувати у Кабінеті Міністрів, де вирує та будується усе сучасне політичне життя України та захистити свої проектні ідеї, що будуть лобіюватися організаторами у Державній службі молоді та спорту.



Переглядів: 4332
Поширень: 0